Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Mexikó-Magyarország: 2-0

2005.12.15. 06:29
Az amerikai túrán nyolcvan percen át tíz emberrel játszó magyar csapat kétgólos vereséget szenvedett a mexikóiaktól. A magyaroknak kizárólag a védekezésre futotta. Mexikó-Magyarország: 2-0.
A magyar labdarúgó-válogatott amerikai túrájának első barátságos mérkőzésén Rósa Dénes kiállítása miatt 80 percen át tíz emberrel játszva kétgólos vereséget szenvedett a világbajnoki résztvevő Mexikótól.

Tíz perc után emberhátrányban

A meccs első komolyabb helyzetét a mieink hagyták ki, Vadócz nem sokkal a középkezdés után fejelt fölé. A 10. percben a feleslegesen - de annál durvábban - szabálytalankodó Rósát teljesen jogosan kiállította a játékvezető, a mexikóiak pedig átvették a játék irányítását. A magyar csapat teljesen visszahúzódott a saját térfelére, kizárólag a védekezésre koncentrált. Bő félórányi játék után aztán a mexikóiak egy szögletet követő védelmi hibát kihasználva előnybe kerültek, ezután még egyoldalúbbá vált a mérkőzés, Tőzsérék a félidő hátralévő részében szinte alig értek a labdához.

Helyzet nélküli félidő

#alt#
Rósa kiállítása (fotó: MLSZ)
A második játékrészt aktívan kezdték a magyarok, Tőzsér és Feczesin is helyzetbe tudott kerülni, azonban még mielőtt komolyan reménykedni kezdhettünk volna, az 52. percben a mexikóiak egy újabb védelmi hibát követően megszerezték második góljukat, és ismét magukhoz ragadták az irányítást. A találkozórol mindent elmond, hogy a folytatásban Balog lesgólját leszámítva a Matthäus-csapat egyetlen támadást sem vezetett. Mexikó megérdemelt, könnyed győzelmet aratott.

Lothar Matthäus együttese legközelebb - magyar idő szerint - hétfőn 0 órakor Antigua és Barbuda ellen lép pályára.

Matthäus természetesen elégedett

Lothar Matthäus, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szövetség hivatalos honlapján úgy nyilatkozott, hogy elégedett volt az újoncok hozzállásával.

"A világ egyik legerősebb csapatával játszottunk, méghozzá hosszú, kimerítő utazást követően. Éppen ezért azt mondom, ha az eredménnyel nem is, az újoncok hozzáállásával elégedett vagyok. Persze Rósa kiállítását követően még nehezebb helyzetbe kerültünk, és ez meghatározta a játék képét nyolcvan percen keresztül, de ezzel együtt gratulálok az újoncoknak, mert a körülményekhez képest jól mutatkoztak be a nemzeti csapatnál. Lehetne beszélni az időeltolódás vagy a hőmérsékletkülönbség miatti problémákról, vagy arról, mennyien hiányoztak, de én állítom, ez ellen a Mexikó ellen tíz emberrel ez elfogadható teljesítmény volt, és az itt lévők dicséretet érdemelnek."

Mexikó-Magyarország 2-0 (1-0)
Phoenix, 40 000 néző, v: Valenzuela

Mexikó: Corona (Ochoa, szünetben) - Suarez (Hugo, 70.), F. Rodriguez, Huiqui, A. Rodriguez (Castro, szünetben) - Olivera (Guardado, 69.), Torrado, J.P. Rodriguez (Sandoval, 55.), Bautista - Fonseca (A. Medina, 66.), Bravo

Magyarország: Rabóczki - Vermes, Böjte, Balog, Vanczák - Koller, Rósa, Vadócz, Tőzsér (Priskin, 66.) - Rajczi (Ferenczi, 59.), Feczesin (Regedei, 71.)

gól: Fonseca (33.), Huiqui (52.)
sárga lap: Huiqui (24.), illetve Priskin (71.)
kiállítva: Rósa (10.)