Bernadett
0 °C
4 °C
Jégkorong
Percről Percre

Két napig volt a Sopron edzője Nagy Tamás

2006.02.09. 16:35
A kedden a soproni labdarúgó-csapat élére kinevezett Nagy Tamás megbízatása csütörtökön már véget is ért. A klubtulajdonos, a román Vízer Máriusz szerette volna a csapatkapitány, Bagoly Gábort eltávolítani, erre azonban Nagy nem volt hajlandó. A gárda olasz világsztárja, Giuseppe Signori nemet mondott a szakvezetői állásra.

Az élvonalbeli Sopron labdarúgó csapatának kispadját kedden elfoglaló Nagy Tamás szerdán még nagyon bizakodóan tervezte a jövőt. Nagy a korábbi román válogatott játékost, Selymes Tibort váltotta. A klub honlapján arról nyilatkozott a gazzói edzőtáborból, hogy már tervezi a hadrendet a csütörtöki edzőmeccsre, és elégedett volt játékosai hozzáállásával.

Bagoly állása Nagy állásába került

Csütörtökön aztán váratlanul konfliktusba került a csapat román származású tulajdonosával, Vízer Máriusszal, aki azt kérte tőle, hogy távolítsa el az egyesülettől a csapatkapitány Bagoly Gábort.

Nagy erre nem volt hajlandó, a felek pedig abban állapodtak meg, hogy együttműködésük két nap után véget is ért. Arról egyelőre még nincs megegyezés, miként válnak el egymástól.

Signori lenne a segítő

A korábban a Pécset irányító Nagy az összetűzést követően Bagollyal együtt elindult haza az edzőtáborból.

A tulajdonos azt szerette volna, ha a gárda olasz világsztárja, a vb-ezüstérmes Guiseppe Signori veszi át. A harminchét éves Signorit kedden Nagy segítőjének nevezték ki.

Innauratót sem hozta lázba a kispad

A játékos azonban ezt a feladatot nem vállalta, és a frissen szerződtetett erőnléti edzőt, Mario Innauratót sem hozta lázba a soproni kispad. Innaurato korábban a belga Standard Liege-nél is megfordult.

Így ideiglenesen Gendúr László vezeti a hazai bajnokság tizenkettedik helyén álló, de nagy terveket szövögető soproni csapatot, amelyik a jövő héten az olasz másodosztályú Bolognával játszik edzőmeccset.