Piroska
-1 °C
5 °C

Mégsem az angol-magyarral nyit a Wembley

2006.02.21. 11:26
Az újjáépülő londoni Wembley-be tervezett első találkozót, az FA-kupa döntőjét Walesben rendezik, és a magyar válogatott angliai fellépése sem lesz a felújított Wembley nyitómérkőzése.

Az angol futball FA-kupa döntőjét az eredeti tervekkel ellentétben nem a felújított Wembley-stadionban rendezik meg, hanem a cardiffi Millennium Stadiumban - jelentette be a BBC híradása szerint az a cég, amely a londoni Wembley rekonstrukcióját végzi. Az angol futballszövetség ugyanis százszázalékos garanciát kért a kivitelezőtől, hogy május 13-ára kész lesz a stadion. Erről az ausztrál tőzsdének juttatott el közleményt a Multiplex nevű cég, amely feltehetően nem tudja vállalni százszázalékos biztonsággal vállalni a határidőt.

Az Anglia-Magyarország és az Anglia-Jamaica mérkőzéseket sem a Wembley-ben rendezik meg. E meccseket az angol labdarúgó szövetség (FA) bejelentése szerint tartalékhelyszínre, Manchesterbe, az Old Traffordba viszik majd. Mi május 30-án játszunk, a jamaikaiak pedig június 3-án vívnak meg az angolokkal.

Cardiff már az elmúlt években is vendégül látta a kupadöntőt.

Heti egymillió font a kötbér

Hétfőn az FA képviselője bejárást tartott a Wembley-ben, Michael Cunnahhal, aki a Wembley ügyvezető igazgatója. További találkozókra is sor kerül majd, így Martin Tidd, a Multiplex cég angliai ügyvezető igazgatója is megbeszélést folytat az FA ügyvezetőjével. Ugyanakkor a Multiplex hangsúlyozza, hogy a lehető legkorábban be akarja fejezni az építkezést, és a cég csalódottságának adott hangot az FA döntése miatt.

Eredetileg a Wembley-t 2005 őszére kellett volna befejezni, majd a határidőt idén januárra módosították, és végül most március vége a hivatalos nyitás időpontja.

A Multiplexnek egyébként heti egymillió font (körülbelül 370 millió forint) kötbért kell fizetnie a csúszásért - írja a BBC. A cég részvényei 2005-ben 42 százalékkal zuhantak a tőzsdén, mivel hatszor figyelmeztette részvényeseit, hogy csökkenni fog a várható nyeresége.