Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Magyar gyógyszergyár venné meg a Lazio futballklubot?

2006.03.30. 11:14
Olasz sajtóértesülések szerint a magyar Richter Gedeon Rt. meg akarja szerezni az SS Lazio futballklubot. Az újságok úgy tudják, az elnöki székre pályázó Giorgio Chinaglia, a csapat volt legendás csatára mögött csendestársként áll a gyógyszergyár. A Richter cáfol.
A magyar gyógyszerkonszern, a Richter Gedeon Rt. lehet a Lazio futballklub új tulajdonosa, állította a hét elején több olasz lap a Corriere della Sera című napilapra hivatkozva.

A csendestárs lehet a Richter?

A római egyesület jelenlegi többségi tulajdonosa Claudio Lotito elnök cége, a Lazio Events, amely három éve a csődtől mentette meg az egyletet. Azóta viszont nem sikerült sem gazdaságilag, sem szakmailag az előző szintre juttatnia, és Giorgio Chinaglia, a csapat volt játékosa jelezte, megvenné az SS Laziót.

A sajtó biztos benne, hogy Chinaglia mögött áll valamilyen csendestárs, állítják, egy nagy magyar gyógyszeripari cég az, a Richter. A Népszabadság csütörtöki számában szintén ezt írta.

A vállalat vezérigazgatója, Bogsch Erik hétfőn viszont kommünikében cáfolta, hogy bármilyen közük is lenne a Lazióhoz.

Semmi közük a Lazióhoz, állítják

"Erik Bogsch, a Richter Gedeon vezérigazgatója garantálom, hogy sem én, sem az igazgatóság más tagja nem akarta sem 2005-ben, és nem szeretné 2006-ban sem az SS Lazio labdarúgó klub irányítását sem közvetve, sem közvetetten megszerezni, és nem kezdett semmilyen eljárásba erre vonatkozólag" - idézte a közleményt a datasport.it.

A Lazio-szurkolók között a legfontosabb téma a tulajdonosváltás, az ultrák minden meccs előtt, közben és után Claudio Lotitót szidják, és Giorgio Chinagliát istenítik, aki a hetvenes években a gárda leggólerősebb csatára volt, igazi közönségkedvenc. Olaszországban a fanatikusok véleménye sokat számít, és ők így próbálják elérni céljukat, azaz, hogy Chinagliát az elnöki székbe ültessék.

A Lazio nem is eladó

A Richter közleményére szerdán a Lazio is reagált: "Nem akarjuk eladni a részvényeinket, és nem tárgyalunk közvetítőkkel". Claudio Lotito és a Lazio Events a tőzsdén is jegyzett sportklub részvényeinek többségi tulajdonosa 29,868 százalékkal.

Az SS Lazio az olasz futball egyik élcsapata volt a kilencvenes évek közepétől az utóbbi évekig. A bajnokságot és a kupát is megnyerték 2000-ben, rendszeresen szerepeltek a Bajnokok Ligájában, de a milliárdos befektető Sergio Cragnotti bebörtönzése után majdnem csődbe mentek.