Bernadett
-2 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

'Tizenegy Gerával a Chelsea-t is megvernénk'

2006.04.03. 11:27
Az angol szurkolók legalább annyira várták Gera Zoltán visszatérését, mint a magyarok, azzal a különbséggel, hogy előbbiek azonnali segítséget remélnek tőle. A West Bromwich Albion ugyanis jelenleg menthetetlenül sodródik a kiesés felé, és szükség van a magyar klasszis góljaira. A BL-címvédő Liverpool ellen is kiemelkedett, ő lehelt életet csapatába, de még az egy pont is távoli volt.

Szombaton este a Bajnokok Ligája-címvédő Liverpoolt fogadta az angol bajnokságban a tavaly a kieséstől csodával határos módon megmenekülő West Bromwich Albion. A kiesés réme azonban idén is komolyan fenyegeti a Baggiest, azaz a bőgatyásokat.

A liverpooliakkal vitatják meg Gerrard hiányát

Gera volt az egyetlen vigasz
"Azt gondoltam, megnézem, holt tart Zoltán és jó volt látni, hogy negyvenöt percig teljesen rendben volt" - értékelte a magyar játékos szombati teljesítményét edzője, Bryan Robson. A WBA menedzsere szerint Gera játéka alapján minden esély megvan arra, hogy a volt ferencvárosi a hétvégén kezdőként szerepeljen az Aston Villa elleni idegenbeli meccsen. Robson elismerte, a Liverpool ellen egyedüli vigasza Gera futballja volt. "Zoltán nagyszerű játékosunk volt tavaly és remélhetőleg most már százszázalékos, így nagy szerepet tud játszani a szezon végéig."

A mérkőzés előtti sörözéseknél azonban ez a hangulat vajmi kevéssé érződik, a stadiontól mintegy mérföldnyire lévő "Vino House"-ban, az egyik törzshelyen szinte fel sem merült a kiesés.

A drukkerek ugyan megemlítették, hogy az elmúlt két évben még csak gólt sem sikerült rúgniuk a Liverpoolnak, de szombaton nem lesz az ellenfélnél Steven Gerrard. Ez nagy esély, hiszen a 'Poolnak gyengébben megy nélküle, és mutatják a statisztikákat, amelyeket valamennyi lap leközölt.

Vita nem alakult ki, ezt a tényt a kocsmában tartózkodó vendégdrukkerek is szó nélkül elismerték, és a Charlton elleni vereséget emlegették, hiszen akkor is a "nyolcas zseni" nélkül léptek pályára.

Nekik Gera a Gerrard

Miután egyetértenek, elénekelnek egy-egy indulót közösen, majd kérnek még egy sört, meg egy kis sült húst a terem hátsó felében lévő indiai pultról. A kocsma kívülről kicsinek tűnik, belül azonban mint kiderült, legalább tíz pult van, ahol kiszolgálják a drukkereket.

Nehéz titkolni, hogy először vagyunk itt, és a csaposnak el is mondtuk, minket csak egy ember érdekel: Gera Zoltán. "Már mi is nagyon vártuk, hogy a pályán legyen, mert vele sokkal jobban megy, ment a csapatnak. Nekünk ő a Gerrardunk" - mondta Paul, és felvett egy másik rendelést.

A mellettünk tartózkodó szőke lány még továbbment, ő karmesterhez hasonlította, az egykori ferencvárosi játékost. "Ő egy nagyon értékes hangszer is egyben, amit csak ő képes megszólaltatni, csak ő képes a legszebb hangokat előhozni belőle."

Csodálják az eleganciáját

Gera Zoltán

A közben a pulthoz érkező férfi újabb érveket mondott. "Én azt hiszem, pontosan tudom, mire gondolt Bryan Robson, amikor azt nyilatkozta, hogy tizenegy Gera kellene a csapatban. Én úgy látom, gyakorta egyedül van, és ha tizenegy ilyen játékosunk lenne, akkor a Chelsea-t is megverhetnénk."

Abban valamennyien megegyeztek, hogy Jonathan Greening olyan, mint egy színész, jól el tudja játszani, hogy ő futballista, és néha sikerül is neki töléletesen bemutatnia a feladatot, mostanában viszont rosszul színészkedik.

Egy idősebb úr Gerára tér vissza, mondván "az a fiú egy gyöngyszem, és milyen sportszerű is! Csodálom őt, az eleganciáját, és azt is, hogy a többiekért él."

Gira, Gira

A teremben egyre népszerűbbek lettünk, még a liverpooliak érdeklődését is felkeltettük, Gerát ők is ismerték, és a lelkünkre kötötték, ha találkozunk vele, akkor a nevükben is kívánjunk sok szerencsét neki.

Egy órával a kezdő sípszó előtt még senki sem türelmetlen, mi azonban útra keltünk. A második félidőben aztán a magyar játékos beállása után mindenkit ámulatba ejtett - fel is hangzott rögtön a "Gera-kórus". Volt három jó lövése, a hazai csapatba visszatért az élet, nem véletlen, hogy nyolcas osztályzattal illették, rá is szolgált. A gárda viszont nem kerülhette el a kétgólos vereséget, mert az első félidőben a védelem hibát hibára halmozott.