Emma
9 °C
26 °C

Címlapsztár lett az Arsenal-mókus

2006.04.22. 14:33
A sajtó sztárré tette a szerdai, Highbury-stadionbeli Bajnokok Ligája-elődöntőn pályára futó mókust. A kisállat az Arsenal-Villarreal találkozón a játékot is megállította, a lapokban fotómontázsokon Michael Owennel szerepel, gólt lő az 1996-os vb-döntőn, sörözik és virslit eszik. Neve még nincs, de viszatérésére fogadni lehet.
Médiasztár lett Angliában a mókus, amely többször is beszaladt a pályára szerdán, az Arsenal Villarreal elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-elődöntőjén.

Lehmanntól megijedt


Klikk a képre!

A kis szürke állat az egyik reklámtábláról beugorva akkor rohant az Arsenal térfelére, amikor a másik kapunál folyt a játék, majd kétszer is visszajött, és egy ellentámadás végén a játékosok között találta magát. Ekkor megilletődött, megállt a tizenhatosnál, és testi épségének védelmében a bíró a mérkőzést is felfüggesztette.

Alig egy percet állt a meccs, a mókus Lehmann kapus felé szaladt, kissé megijedt, az alapvonalnál elhagyta a gyepet, és a szögletzászlónál eltűnt a stadion alagsoraiban.

Úgy rúg, mint Hurst

A The Guardian című angol lap világbajnoki beharangozójában a mókus sörös korsóval és virslivel a kezében látható, a The Sun az 1966-os angliai vb döntőjéről készült képre montírozta Geoff Hurst helyére, mintha ő szerezné a győztes gólt, egy másik fotón pedig Michael Owennel ünnepel közösen az öt évvel ezelőtti, Németország elleni 5-1-es győzelem után.

Fogadni lehet rá

A mókus visszatérésére már fogadni is lehet: tízszeres összeget vihet haza az a játékos, aki arra teszi fel a pénzét, hogy ő lesz az Arsenal új kabalaállata, huszonötszörös pénzt vehet fel, aki biztosra veszi, hogy szombaton, az Arsenal-Tottenham Hotspur Premier League-találkozón is befut a pályára, és tippje bejön.

Neve lehetne Highbury

Nevet még nem kapott a kis állat, de hívhatnák Highburynek, mint a hamarosan bezáró Arsenal-stadiont, így ha továbbra is látogatja kedvenc csapata meccseit, a nyártól használt új arénában, az Emirates Stadionban mindig emlékeztetne valami a régi, legendás játéktérre.