Géza
-12 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

Maradona brazil mezbe bújt

2006.04.27. 14:21
Egy üdítőital-reklám kedvéért az ősi rivális Brazília mezébe bújt minden idők egyik legjobb futballistája, Diego Maradona. Az argentin klasszis 150 ezer dollárért vállalta a szentségtörést.

Diego Maradona a brazil himnuszt énekli és a kék-fehér csíkos argentin mez helyett Kaká és Ronaldo dresszében feszít - ez a sokak számára horrorba illő jelenet látható egy új üdítőital-reklámban. Aztán az argentin világklasszis felébredve ágyában megkönnyebbülten felkiált: "Csak egy rossz álom volt!"

#alt#
Maradona itt a "rendes" mezében
(fotó: AFP)

A 45 éves dél-amerikai sztár nem adta olcsón magát: a vállalat 150 ezer dollárt (32 millió forint) fizetett azért, hogy a volt nagy ellenfél feladja elveit és a szomszédos labdarúgó-nagyhatalom trikójában hirdesse a terméket. Az üdítőital-gyártó cég a június 9-én kezdődő németországi vb-re címvédőként készülő brazil csapat támogatója. Az üdítő guaranából, egy trópusi gyümölcsből készült

Maradona nemrég már átállt a brazilokhoz: úgy vélekedett, hazája kevésbé esélyes megnyerni a németországi tornát, a Ronaldinhoék a favoritok. Az 1986-ban világbajnok Diego már kapitánynak is bejelentkezett, ha hazája nem nyerné meg a vébét, ő szívesen követné Jose Pekermant.