Auguszta
-4 °C
2 °C

Ezüstérmes a magyar zsidó válogatott

2006.05.09. 15:18
Miközben az U17-es labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki kiesésésén sopánkodunk, az elmúlt napokban több magyar együttes is bizonyította, ott van a világ élvonalában. A magyar zsidó válogatott vb-második lett, míg az ügyvéd-válogatott megnyerte szakmája futballvilágbajnokságát.

Az elmúlt hétvégén rendezték a zsidó válogatottak labdarúgó-világbajnokságát, melyen a magyar együttes az ezüstérmet szerezte meg. A június 9-én kezdődő labdarúgó-vb előtti utolsó németországi "világeseményen" a magyar csapat mellett a házigazda német, az orosz és az angol válogatott vett részt.

A magyar együttes előbb az oroszokkal, majd az angolokkal játszott 0-0-ás döntetlent, majd a döntő fontosságú találkozón 2-1-es vereséget szenvedett a házigazdáktól. Az Európai Maccabi Football Trófeáért rendezett tornán a harmadik helyet az oroszok szerezték meg, akik a bronzmeccsen az angolokat verték 2-0 arányban.

Világbajnok ügyvédek

A zsidó válogatottnál is nagyobb sikert ért el a magyar ügyvédek együttese, amely megnyerte a szakma futballvilágbajnokságát. Az nb1.hu információi szerint a spanyolországi Estaponéban rendezett 16 csapatos viadalon, a magyar csapat a döntőben az Oviedo ellen 1-1-es döntetlent játszott, majd büntetőpárbajban megnyerte a világbajnoki címet. A torna legjobb meccsének is a magyar együttes egyik találkozóját választották, ezen a Bilbaót verték 1-0-ra. A rendezvény legjobb mezőnyjátékosának dr. Fekete Sándort választották.