Klaudia
-4 °C
2 °C

Három napra edzőtáborba zárkózik a futballválogatott

2006.05.14. 17:26
Dunavarsányban készül a Bozsik Péter szövetségi kapitány és Détári Lajos szövetségi edző által irányított magyar labdarúgó-válogatott vasárnaptól szerdáig, majdnem teljes titokban: az újságírók mindössze hétfőn, egy fél órára mehetnek az edzőtáborba.
Vasárnaptól szerdáig Dunavarsányban készül a Bozsik Péter szövetségi kapitány és Détári Lajos szövetségi edző által irányított magyar labdarúgó-válogatott.

Meg akarják ismerni a focistákat

A nemzeti együttes tagjai először készülnek együtt Bozsik kinevezése óta.

A kapitány a Puskás Ferenc Stadionban tartott sajtótájékoztatón elmondta: a sűrű versenynaptár miatt korábban nem volt lehetősége arra, hogy találkozzon kiválasztottaival.

"A rendelkezésünkre álló két és fél nap alatt öt edzést tartunk, szeretnénk minél jobban megismerni a futballistákat. A május 24-i Új-Zéland, illetve 30-i Anglia elleni barátságos mérkőzéseken más-más összetételű együttest fogok pályára küldeni. Ezek a találkozók nem csupán barátságos találkozók lesznek, hanem fontos részei a felkészülésünknek az ősszel kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre. A két összecsapás után szeretném kialakítani azt a szűkebb keretet, amellyel a kvalifikációs sorozaton szerepelünk majd."

A sajtó fél órát kap, a közönség annyit sem

Bozsik hozzátette: a sajtó munkatársai hétfőn 10:15 és 10:45 óra között találkozhatnak a játékosokkal az edzőtáborban, utána a nyugodt és eredményes munka érdekében zárt körű tréningeket fog tartani.