Eufrozina, Kende
9 °C
25 °C

Gumicsizmás Beckham a bányászsisakos Gerrard ellen

2006.05.24. 21:53
Megtekintette az épülő Wembley-stadiont az angol labdarúgó válogatott. David Beckham és társai gumicsizmában, láthatósági mellényben és bányászsapkában vizitáltak az építkezésen, fociztak a még homokos talajon, majd aláírást osztottak a munkásoknak.
Az épülő Wembley-stadionban vizitált az angol válogatott futballcsapat. Sven-Göran Eriksson szövetségi kapitány, leendő utódja, a jelenlegi másodedző, Steve McClaren és a több mint húsz vb-kerettag labdarúgó láthatósági mellényt, bányászsapkát és gumicsizmát öltött, hogy a régóta húzódó építkezés helyszínére léphessen.

Gyep helyett homokon

David Beckham csapatkapitányt és társait az arénán dolgozó több mint ezer munkás fogadta a félkész lelátókon. A játékosok bejárták a leendő játékteret, megtekintették a betontömböket, majd a jelenleg még homokos talajon fociztak is egy kicsit.

Rio Ferdinand és Steven Gerrard gumicsizmában és a szokatlan egyenszerelésben is bizonyított, a program autogramosztogatással végződött: mindenki, köztük Michael Owen és a legfiatalabb csapattag, Theo Walcott a sisakokra és a zöld mellényekre írogatták a nevüket.

Beckham mezben térne vissza

A megjelentek közül Eriksson biztosan nem léphet a stadionba az angol küldöttség tagjaként hivatalos meccsen, a nyári vb után ugyanis átadja helyét Steve McClarennek. Beckham viszont reménykedik a diadalmas visszatérésben: "Bízom benne, hogy hamarosan mérkőzésen is kapitányként vezethetem a csapatot".

Több mint egyéves csúszás

A legendás Wembley-t lerombolása után 2002 szeptemberében kezdét építeni. Tavaly októberben kellett volna átadni, idén Május 30-án, az Anglia-Magyarország barátságos futballmeccsel megnyitni, de tavasszal beszakadt a tető, sztrájkoltak a munkások, majd kiderült, nem készül el időre az építmény. Sőt, elképzelhető, hogy még idén sem lesz kész.