Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Sevcsenko a Chelsea-be igazol

2006.05.26. 19:58
Elhagyja az AC Milant Andrij Sevcsenko: az ukrán csatár pénteken jelentette be, hogy a Chelsea-ben akarja folytatni karrierjét. A játékos felesége kérésére távozik, helyére a Milanba Hernan Crespo, Didier Drogba, William Gallas érkezhet az angol klubtól.
Távozik az AC Milantól Andrij Sevcsenko, és a klub megkezdi a tárgyalásokat a Chelsea-vel az átigazolásáról - jelentette be internetesen oldalán az olasz a labdarúgócsapat.

Londonban él a család

"Családi okok miatt, békében távozom, mindent köszönök a klubnak. Nincsenek nézeteltéréseink, és nem is az anyagiak miatt akarok váltani" - közölte az ukrán világklasszis, miután három órán át tárgyalt Adriano Galliani Milan-elnökkel pénteken.

A Gazzetta dello Sport és a többi olasz lap is biztos benne, Sevcsenko felesége, Kirsten Pazik kérésére hagyja el Milanót: az amerikai modell leginkább az angol fővárosban dolgozik, ahol a játékos kisfiát, Jordant is többet láthatná.

Galliani nem tagadta, az ukrán világklasszis a Chelsea-be tart. "Az angol nyelv legyőzte az olaszt, a legfájdalmasabb válás, mióta a Milannál dolgozom" - nyilatkozta a sportvezető, és úgy gondolja, nem lesz könnyű megállapodniuk a rivális klubbal.

Biztosan megállapodnak

A Chelsea-nek három játékosa is van, aki szívesen menne a Milanba: a csatár Hernan Crespo a 2004-2005-ös idényt kölcsönben a piros-feketéknél töltötte, és sosem titkolta, visszamenne; Didier Drogba a múlt héten jelentette ki, lenne kedve a Milannál folytatni, míg a francia hátvéd, William Gallas konkrétan kérte a Chelsea vezetőit, engedjék őt el az olasz gárdához.

Az edző, José Mourinho eddig mindegyiküket meg akarta tartani, de mivel a klubtulajdonos orosz milliárdos, Roman Abramovics kedvence Sevcsenko, biztosan talál megoldást a két egyesület.

173 gól után távozik Sevcsenko

Sevcsenko 1999-ben érkezett a Milanhoz, melynek színeiben 173 gólt szerzett, a házi gól örökranglista második helyén áll. Bajnokságot és BL-t nyert az együttessel, 2004-ben megkapta az Aranylabdát.