Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

85 méterről lőtt gólt a kapus

2006.05.31. 01:41
Mintegy nyolcvanöt méterről szerzett gólt a kolumbiai futballválogatott kapusa a keddi barátságos Lengyelország-Kolumbia válogatott mérkőzésen: Luis Martinez Gera Zoltán klubtársának, Tomas Kuszczaknak a hálójába talált be, kirúgásból.
Nyolcvanöt méterről szerzett gólt a keddi Lengyelország-Kolumbia barátságos mérkőzésen Luis Martinez, a dél-amerikai válogatott kapusa. A játékos kirúgásból talált az ellenfél hálójába. (A videó már az interneten is megnézhet?.)

Azt hitte, kapu fölé tart

A 63. percben a hálóőr igen nagyon rúgott a labdába, akkorát, hogy az csak a másik tizenhatosnál pattant le, majd újra a magasba. A kinn álló Tomas Kuszczak kapus elmérte az ívet, hátrafelé szaladt vissza kapujába, de már nem tudott menteni.

A labda épp a feje fölött szállt a hálóba, jól láthatóan azt hitte, fölé megy, ezért nem ütötte ki.

Sokat árthat a potya

Gera Zoltán West Bromwich-i csapattársát a hazájában sztárnak számító, BL-gy?ztes Jerzy Dudek előtt válogatta be a lengyel kapitány, a liverpoolit meg sem hívta a keretbe. Kuszczak potyagólja jócskán csökkenti esélyeit, hogy első számú hálóőr legyen a vb-n, honfitársával, a remek formában lévő Boruccal van versenyben a posztért.

Az elmúlt szezonban több félpályás gól esett az európai futballbajnokságokban, akadt rengeteg öngól, egy egészen bizarr is, de Martinezhez hasonlóan távolról senki nem talált a hálóba.

Kolumbia ki sem jutott

Kolumbia nem jutott ki a világbajnokságra, Lengyelország június 9-én Ecuador ellen játssza els? meccsét a tornán.