A trinidadi kapus boldog emberként fog meghalni

2006.06.12. 17:05
A trinidadi válogatott harminchét éves kapusa, Shaka Hislop pályafutásának csúcsára ért, részint mert világbajnokságon szerepelhetett, és ami ennél fontosabb: ő volt a svédek elleni pontszerzés hőse.

Shaka Hislop, Trinidad és Tobago labdarúgó-válogatottjának kapusa rendkívül boldog, mert csapata gólnélküli döntetlent ért el Svédország ellen, a németországi világbajnokság csoportkörének első fordulójában.

Csúcspont

"Erre a mérkőzésre vagyok a legbüszkébb, a svédek elleni összecsapás a pályafutásom csúcspontja" - számolt be érzéseiről a skandinávok ellen parádézó harminchét éves hálóőr.

Hozzátette: "Ezek után elégedett leszek, amikor visszavonulok, sőt; boldog emberként fogok meghalni."

Öt perccel a meccs előtt derült ki, hogy ott lehet a kapuban

Az eredetileg cserekapus Hislop azért léphetett pályára, mert az elsőszámú kapus, Kelvin Jack, bemelegítés közben megsérült. Mindössze öt perccel a kezdő sípszó előtt derült ki, hogy pályára léphet.

A West Ham United alkalmazásában álló hálóőr rászolgált a bizalomra, ugyanis a svéd lövések mindegyikét hárította, többször hihetetlen bravúrral, reflexmozdulattal mentett. A játékos közel állt ahhoz, hogy a West Hamben is hős legyen, de csapata - tizenegyesekkel - elveszítette a Liverpool elleni FA-Kupa-döntőt.

Yorke-nak az államelnök is gratulált

A vb-újonc karibi együttes portása arról is beszámolt, hogy a mérkőzés után Trinidad és Tobago miniszterelnöke felhívta Dwight Yorke csapatkapitányt és gratulált a nagy hőstetthez - azaz a pontszerzéshez. Hislop mellett Yorke volt a legjobb, a pálya minden pontján feltűnt, ha kellett szerelt, ha kellett becsúszott, de az irányításból is kivette a részét.

Nem volt svéd verekedés
A svéd labdarúgó-válogatott játékosai cáfolják azt a médiaértesülést, hogy Fredrik Ljungberg és Olof Mellberg összeverekedett volna az öltözőben a Trinidad és Tobago elleni 0-0-ás szombati mérkőzés után a németországi világbajnokságon.

"Hallottam a pletykát, de szó sem volt ilyesmiről. Hangos veszekedés volt, de verekedés nem" - mondta az egyik Ljungberg. "Szeretnénk sokáig menetelni a tornán, de ha úgy játszunk, mint szombaton, akkor erre nem lesz esélyünk".

Lars Lagerbäck szövetségi kapitány elmondta, ő csak azután érkezett be az öltözőbe, hogy a futballisták elcsendesedtek.

"Néha előfordul mérkőzések után, hogy a játékosok kiabálnak egymással, főleg ha nem úgy alakult a végeredmény, ahogy szerették volna. Most már minden rendben, készülünk a csütörtöki, Paraguay elleni meccsre."

Érdekesség, hogy Mellberg és Ljungberg a 2002-es vb-n is "hajba kapott", akkor két társuknak kellett szétválasztania őket.  • Hírek
  • Támogatások