Két stadionban megfőzik a játékosokat

2006.06.12. 12:25
A focivébé tizenkét stadionjából kettő tetőszerkezetének árnyéka hatalmas százlábúként vetődik a játéktérre, ami zavarja a szurkolókat, a játékosokat, de leginkább a tévénézőket. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) befedi a két arénát, még akkor is, ha így ötven fokban kell a játékosoknak küzdeniük.

A B-csoport szombat délutáni nyitómeccsén, az Anglia-Paraguay találkozón igencsak zavarhatta a tévénézőket, hogy a tetőszerkezet egyik állványának illetve a középen elhelyezett eredményjelzőnek az árnyéka rávetült a játéktérre. Olykor alig lehetett észrevenni, hogy a jobbhátvéd Gary Neville-nél van a labda.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szóvivője, Martyn Ziegler az angol Guardiannak nyilatkozva elismerte, tényleg zavaró volt a hatalmas árnyék, fontolóra veszik, mit tehetnek ellene, például befedik-e a stadiont.

A következő frankfurti mérkőzésen Dél-Korea és Togo lép pályára, ugyancsak délután háromkor. Szintén háromkor kezdődne ugyanitt a Portugália-Irán összecsapás is. (Majdnem biztos, hogy egyikre sem lesznek majd annyian kíváncsiak, mint az angolokra.) A stadionban ezen kívül még kétszer lesz meccs, de mindkettő este.

"Megértjük, hogy a nézők milliói nem ormótlan árnyékokat akarnak látni. Arra is tekintettel kell azonban lennünk, hogy a játékosok nem akarnak elviselhetetlen hőségben játszani. Nem szeretnénk olyan helyzetet teremteni, mint tizenkét éve a detroiti Silverdome-ban, ahol ötven fokban kellett játszaniuk a csapatoknak" - mondta a FIFA szóvivője, aki megjegyezte, a gelsenkircheni stadionnal is lehetnek gondok.

Ennek ellenére hétfőn kora délután úgy döntöttek, be kell húzni a tetőt, még akkor is, ha olyan lesz mindkét stadion, mint egy szauna. Gelsenkirchenben az Argentína-Szerbia és Montenegró és a Portugália-Mexikó meccseket rendezik délután, öt órás kezdéssel pedig egy negyeddöntőt.  • Hírek
  • Személyi kölcsön