Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Három trinidadi az első kör álomcsapatában

2006.06.16. 08:45
A labdarúgó-világbajnokság első csoportkörének indexes álomcsapatában a trinidadiak vannak a legtöbben, utánuk a németek következnek két játékossal. Meglepetésre a braziloktól és az argentinoktól csak egy-egy játékos található.

A labdarúgó világbajnokságon már elkezdődtek a csoportkör második fordulójának küzdelmei, és bár még egy hete sem tart a torna, mi azonban visszatekintünk, és az osztályzatok figyelembe vétele nélkül, összeállítottuk az első kör szurkolói álomcsapatát.

Hislop kivédte a svédek szemét

A kapusposzton a trinidadiak játékosa, a West Hamben védő Shaka Hislop került, aki a svédek ellen több bravúros védést is bemutatott, pedig kapuját olyan támadók próbálták bevenni, mint Larsson, Ibrahimovics vagy Allback.

Trinidadi a védelem közepén

A védelemben az ukránok ellen hibátlanul teljesítő és egy előretörésével a vb eddigi legszebb támadásában is részt vevő friss BL-győztes spanyol Puyol az egyik tag. Társa a svédek ellen szintén remeklő, 201 centis Lawrence, aki még emberhátrányban is magabiztosan irányította csapata védelmét és több esetben is menteni tudott. A harmadik hátvéd a nyitómeccsen az egész baloldalt bejátszó, nem mellékesen gyönyörű gólt szerző német Lahm.

Három bombagól és két Joker a középpályán

A középpályán többszöri rosta után helyet kapott a brazil Kaká , aki a címvédő legjobbja volt a horvátok elleni bemutatkozáskor, és még egy fantasztikus, győzelmet jelentő gólt is lőtt. Mellette a német Frings , aki a Costa-Rica elleni nyitómeccs legnagyobb gólját lőtte , miközben bejátszotta szinte az egész pályát.

Tagja még a középpályának a cseh Rosicky, aki egy bombagóllal és egy remek emeléssel vállalt döntő érdemeket csapata fölényes győzelmében az Egyesült Államok felett. A trinidadi Yorkenem játszott látványosan, de azok után, hogy Európában (Manchester United) befejező csatár volt, a svédek elleni találkozón a védelem előtt amolyan szűrőt játszott, hibátlanul. A baloldali középpályás posztjára az argentin Sorin került, aki a balhátvédtől a balszélsőig, szinte mindent játszott az Elefántcsontpart elleni találkozón.

Eddig Klose és Drogba a nyerő ékpáros

A csatár kettősben az első forduló után biztos pontnak tűnik a német Klose , aki gólkirályhoz méltóan két góllal kezdett. Igaz, hogy egyiket sem messziről szerezte, de a másodiknál például saját kipattanó fejesére rajtolt rá, majd lőtte a léc alá. A másik csatár a csapat egyetlen olyan játékosa, aki vesztes együttesből került be. Didier Drogba Didier Drogba, az argentinok elleni 2-1-re elvesztett meccsen nem csak gólt lőtt, de szinte végig lekötött két embert, és többször is jól tette vissza az előre vágott labdákat.

A "hatos cserepadra" három olyan játékos került, aki kezdőként is szerepelhetne az álomcsapatban, míg három olyan, akik csereként beállva alakítottak nagyot. Az olasz Nesta szokásának megfelelően, kiválóan irányította az olasz védelmet, míg a horvát Tudor remekül "szűrt" a brazilok ellen és több támadáshoz is felért. Nem rajta múlott csapata veresége.

Győztes gólok a cserepadról

Az ecuadori Mendez a lengyelek ellen uralta a középpályát, egy bedobás utáni fejesből szerezte első gólját a vb-n a dél-amerikai csapat. A második gólból is kivette részét remek passza után Kaviedes Delgadóval rúgathatott gólt az üres kapuba. Négy éve fejesével kiütötte Olaszországot a tizenhat között a világbajnokságról, ezúttal csereként lőtt győztes gólt Togónak Ahn Dzsun Kvan. Tizenhat méteres lövése megpattant ugyan, de így is szép volt, és három pontot ért.

Egy óra után jött be a kispadról az Ausztrália-Japán meccsen Tim Cahill, az Everton légiósa. Jó húsz percen át semmit nem csinált, ám utána jó időben volt jó helyen, és gondolkodás nélkül a kapuba lőtt, amikor eléje került a labda. Ezzel a góllal egyenlített csapata, majd alig három perc múlva a vezetést is megszerezte: húsz méterről rúgott kétkapufás gólt. Szupercsere.

Két autó egy gólért

A szaúd-arábiai legenda, Samy Al Dzsaber negyedik világbajnokságán játszik, harminchét éves. 1994-ben és 1998-ban is rúgott gólt a vb-n, idei első csoportmeccsükön viszont kora miatt már csere volt. Alig tíz percet kapott edzőjétől, de neki három is elég volt a góllövéshez: jobbal átvette, ballal berúgta . A szaúdi vezetők felállva tapsolták, valószínűleg megkapja ötödik Mercedesét és negyedik Ferrariját. Multimilliomos klasszis.

lengyelek legyőzése