Bicskei Bertalan az Újpest új vezetőedzője

2006.06.23. 15:43
A korábbi magyar és maláj szövetségi kapitány, Bicskei Bertalan lesz a magyar bajnokságban második helyen végző Újpest vezetőedzője. A csapat tulajdonosa, Kovács Péter külföldi szakembert szeretett volna alkalmazni, mégis a hatvankét éves szakemberre esett a választása. A megállapodás egyelőre csak szóbeli, a hivatalos beiktatásra hétfőn kerülhet sor.
Bicskei Bertalan lesz a Borsodi Ligában második helyen végzett Újpest FC labdarúgó-csapatának vezetőedzője.

Bicskeit váratlanul érte, de vállalta

A lila-fehér klub honlapjának híre szerint Kovács Péter tulajdonos pénteken egyezett meg a hatvankét éves szakemberrel arról, hogy a mesteredző átveszi az együttes irányítását. A szóbeli megállapodást hétfőn szentesíthetik, és a tréner azon a napon meg is kezdi a munkát a Szusza Ferenc Stadionban.

"Amikor kiderült, hogy az új idény előtt Újpesten edzőváltásra kerül sor, bevallom, reménykedtem abban, hogy én is eszébe jutok majd a klub vezetőinek. Majd azok után, hogy azt olvastam, elsősorban egy külföldi edző szerződtetése a cél, kicsit váratlanul ért az Újpest megkeresése. Végül gyorsan eljutottunk a megegyezésig" - mondta a volt szövetségi kapitány, aki jelenleg a Magyar Labdarúgó Szövetség edzőképzési intézetét is vezeti, és tervei szerint ezt a munkakörét is megtartja.

Mészöly övön aluli ütést kapott

Az eddigi vezetőedzővel, Mészöly Gézával a szezon lejártával nem hosszabbítottak szerződést az egyesület vezetői. Amennyiben bajnoki címet szerzett volna Mészöly, feltehetően maradhat a kispadon, és a szerződésének felbontása után beismerte: övön aluli ütést kapott. Akkor még Kovács is azt sejttette, hogy külföldi szakemberre bízza a csapatot.

Bicskei 1984-ben az ifjúsági Európa-bajnokságon győztes csapat válogatottja volt, két alkalommal is vezethette a magyar válogatottat, legutóbb maláj szövetségi kapitányként ténykedett.

Svájcot és Szaúd-Arábiát is megjárta

Bicskei a kölni főiskolán szerzett diplomát, beszél németül, korábban Svájcban dolgozott, és a leghíresebb szaúd-arábiai csapat trénere is volt.

Bicskei bemutatkozása az UEFA-Kupában a liechtensteini Vaduz ellen lesz.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön