Hét ok, hogy miért az angolok nyerik a vb-t

2006.06.26. 00:24
Az angol Mirror napilap a misztikus hetes számra építve levezette, idén miért Beckhamék nyerik a futball-világbajnokságot. Kérdés, erről tájékoztatták-e a többi csapatot. A németek ugyanakkor matematikai alapokra helyezve jelentették be: ők nyernek.

A Mirror című brit lap internetes oldala még a nyolcaddöntő előtt összegyűjtött hét okot, ami azt igazolja, idén csakis Anglia nyerheti a világbajnokságot. Az eset érdekessége, hogy valamennyi indok a misztikus hetes számra épül.


Heten ünnepelnek a képen, klikkoljon!

Az első szempont szerint azért kell nyerni Angliának, mert 1966-os, eddigi egyetlen győzelme óta ez a hetedik világbajnokság, melyen részt vesznek. Ennél egy fokkal "értelmesebb" indok - bár nem tudni miért részesítik ennyire előnybe a hetes számot -, hogy a döntőt júliusban, vagyis a hetedik hónapban rendezik, mégpedig a hét hetedik napján.

A következő "misztikus hetes" két szóból jön össze, hiszen az ország neve is hét betű (England), miként a csapat kapitányának neve is ugyanannyiból áll (Beckham). A következő indok is a csapatkapitány nevéhez fűződik, hiszen győzelem esetén a hetes mezben emelheti a magasba a vb-trófeát.

Szintén az angol győzelmet "segíti elő", hogy Anglia hét ponttal zárta a csoportkört, míg a nyolcaddöntőben legyőzött ellenfél, Ecuador neve is hétbetűs. Anglia eddig vb-indulásai során hét szövetségi kapitánnyal nem lett világbajnok, viszont a mostani kapitány, Sven-Göran Eriksson hétfős stábbal dolgozik. Míg a neve, Sven, a Svennie rövidítése, mely "természetesen" szintén hét betűből áll.

A németek kiszámolták, ők nyernek
Természetesen a németek is "kiszámolták" hogy csakis ők nyerhetik a vb-t. Az ö érvelésük annyival realistább, hogy legalább matematikai alapú.

Szerintük ugyanis meg kell szorozni első két világbajnoki címük megszerzésének évszámát (54x74, évszázadok nélkül), majd az így kapott 3996-ból ki kell vonni 1990-et, az utolsó vb-győzelmük évszámát. Az eredmény: 2006. Egyszerű.  • Hírek
  • Támogatások