Fred papája a vébé brazil sztárja

2006.06.26. 14:31
Trükközhetnek a brazil focisták, amennyit csak akarnak, ennek a vébének a brazil sztárja Fred papája. A gringók feneke alól ingyensörért tojásokat elővarázsoló bányász blogját naponta kétszázezren olvassák, a fiát felismerő szurkolók is mind vele akarnak fényképezkedni.

Hiába tartja a csereként beállt brazil játékosok leggyorsabban szerzett góljának rekordját a brazilok fiatal ásza, Fred, az igazi sztár az apja, Jua, írja a Guardian. Jua, aki csak Focibolondnak nevezi magát, ugyanis blogol, akkora sikerrel, hogy szinte egész Brazília az ő beszámolóit olvassa. (A blog hétfőn nem is volt elérhető.)

Ingyensörre hajt

Jua a játékosok hivatalos blogjaival szemben egy igazi fanatikus élményeit osztja meg, miközben egészen közeli kapcsolatban áll a csapattal is, így igazán szórakoztató információkat szolgáltathat. De a legnagyobb sikert mégis sajátos élménybeszámolói aratták.


Jobbszélen Fred papája

Az eredeti foglalkozását nézve bányász Jua igazi mókamester. Németországban ingyensörért cserébe bűvésztrükökkel szórakoztatja a többi szurkolót. Két legnépszerűbb mutatványa, amikor fogpiszkálókat varázsol elő a szájából, illetve amikor gyanútlan delikvenseit kalapokra ülteti, amik alól tojásokat húz ki. "Ma is sok gringó tojt" - írta egyik bejegyzésében, amiben arról áradozik, hogy az ingyensörnek még jobb az íze.

A csapat papája

Jua, aki autójával maga fuvarozta Lyonból Németországba immár világhírű fiát, a minap azzal büszkélkedett, hogy napi kétszázezer olvasóval az övé a legolvasottabb brazil vébéblog. "A fiamét alig feleannyian nézik" - írta a Guardian szerint.

Jua - akit Robinho a brazil válogatott papájának nevezett ki - népszerűségét fia, Fred is alátámasztotta. "Vicces, hogy tíz emberből, aki felismer, kilencen az apukámmal akarnak fényképezkedni" - írta a játékos saját blogjában.

Ezek után a teljes brazil közvéleményt megrázta a hír, hogy Jua a vébé hátralevő részében időhiányra hivatkozva nem akarja folytatni a blogolást, írja a Guardian. "Ne legyél már zsugori, menjél internetkávézóba. Nem hagyhatsz minket magunkra" - írta az egyik olvasója. Egy másik szerint pont az olyan szurkolók éltetik a világbajnokságokat, mint Jua.  • Hírek
  • Támogatások