Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rooney félbevágná Cristiano Ronaldót

2006.07.03. 16:41
Az angol-portugál vb-negyeddöntőn kiállított Wayne Rooney kettészelné Cristiano Ronaldót, állítja a Sun című angol bulvárlap. A húszéves szigetországi futballista azért lett dühös manchesteri csapattársára, mert viselkedésével azt akarta elérni, a bíró állítsa ki őt, és célját el is érte.
Fejbe vágja, majd kettéhasítja Cristiano Ronaldót Wayne Rooney, ha legközelebb találkoznak - állítja a The Sun című brit bulvárlap.

"Kettéhasítom, ha összefutunk"

Az újság az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) egyik meg nem nevezett belső munkatársától szerzett információ alapján írja, hogy a szombati Anglia-Portugália vb-negyeddöntőn kiállított Rooney megfenyegette manchesteri csapattársát.

"Fejbe vágom és kettéhasítom, ha összefutunk" - üzent a portugál szélsőnek a csatár.


Nem lesz kellemes a viszontlátás (fotó: AFP)

Nem valószínű, hogy visszamegy Manchesterbe

Valószínű, hogy a találkozásra már nem a Manchester United színeiben kerül sor, mert viselkedésével C. Ronaldo felbosszantotta a klub vezetőit, de különösen szurkolóit. A húszéves angol szabálytalansága után a bíróhoz rohant sárgalapot reklamálni klubtársának, aki meglökte, mire a játékvezető félre hívta Rooney-t, és felmutatta neki a pirosat.

A németországi torna alatt Cristiano Ronaldo többször hangoztatta, a Real Madridhoz igazol. Ezt aztán a Sunnak tagadta, de a napilap egy portugál újságírótól szerzett információt, aki elmondta, a támadó azt nyilatkozta neki, tárgyal a Reallal, és a vb után dől el, hol folytatja.

Kacsintott, mint aki jól végezte dolgát

Az angol-portugál negyeddöntőn nemcsak az MU, hanem egész Anglia ellenszenvét kivívta a portugál szélső, főleg azzal, hogy a kiállítás után a kispadnál lévő edzője és társai felé kacsintott, és félreérthetetlen arcjátékkal mutatta, elégedett magával.

Megítélését javíthatta volna, mikor hétfőn az esetről beszélt egy lapnak, de inkább rontotta, amikor azt mondta: "Miért kérnék bocsánatot? Miért sajnálnám? Inkább Portugáliát ünneplem."

Az angliai Ronaldo-ellenes hangulatot fokozta, hogy a portugál szélső a gólnélküli rendes játékidő és hosszabbítás után a büntetőpárbaj ötödik körében értékesítette tizenegyesét, kiütve ezzel Angliát a világbajnokságról.

Portugália szerdán Franciaországgal találkozik az elődöntőben.