Friderika
12 °C
29 °C

Kirúgták a brazil futballkapitányt

2006.07.19. 19:03
A brazilok világbajnoki kudarca nem maradhatott következmény nélkül: már nem Carlos Alberto Parreira a negyeddöntőben kiesett selecao szövetségi kapitánya.

A Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) szerdán közleményben jelentette be, hogy felmentette Carlos Alberto Parreirát a szövetségi kapitányi feladatok ellátása alól.

"Ricardo Teixeira, a CBF elnöke találkozott Parreirával és a megbeszélés végén megállapodtak arról, hogy nem folytatják tovább a közös munkát. A döntést együtt hozták meg, a mai naptól Parreirának minden munkakapcsolata megszakadt a CBF-fel."


Carlos Alberto Parreira (fotó: AFP)

Brazília a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében címvédőként és a torna nagy esélyeseként 1-0-ás vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes Franciaországtól. Az ötszörös világbajnok 1990 óta nem esett ki ilyen korai szakaszban a vébén.

A 63 éves Parreira már a vesztes negyeddöntő utáni nyilatkozatában sejtette, mennie kell. "Ha a válogatott veszít, Brazíliában mindig a kapitány a hibás és azt hiszem ez alkalommal is ez lesz a forgatókönyv" - jósolt magabiztosan.

Az 1994-es világbajnoki cím után a brazil válogatott éléről önként távozó edző 2003 óta irányította Ronaldinhóékat.