Judit
3 °C
7 °C

Kirúgták a brazil futballkapitányt

2006.07.19. 19:03
A brazilok világbajnoki kudarca nem maradhatott következmény nélkül: már nem Carlos Alberto Parreira a negyeddöntőben kiesett selecao szövetségi kapitánya.

A Brazil Labdarúgó Szövetség (CBF) szerdán közleményben jelentette be, hogy felmentette Carlos Alberto Parreirát a szövetségi kapitányi feladatok ellátása alól.

"Ricardo Teixeira, a CBF elnöke találkozott Parreirával és a megbeszélés végén megállapodtak arról, hogy nem folytatják tovább a közös munkát. A döntést együtt hozták meg, a mai naptól Parreirának minden munkakapcsolata megszakadt a CBF-fel."


Carlos Alberto Parreira (fotó: AFP)

Brazília a németországi világbajnokság nyolcaddöntőjében címvédőként és a torna nagy esélyeseként 1-0-ás vereséget szenvedett a későbbi ezüstérmes Franciaországtól. Az ötszörös világbajnok 1990 óta nem esett ki ilyen korai szakaszban a vébén.

A 63 éves Parreira már a vesztes negyeddöntő utáni nyilatkozatában sejtette, mennie kell. "Ha a válogatott veszít, Brazíliában mindig a kapitány a hibás és azt hiszem ez alkalommal is ez lesz a forgatókönyv" - jósolt magabiztosan.

Az 1994-es világbajnoki cím után a brazil válogatott éléről önként távozó edző 2003 óta irányította Ronaldinhóékat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?