Szilárda
-4 °C
3 °C

Háromszor ütötte meg védőjét az uruguayi Forlán

2006.07.24. 12:10
A 2005-ös spanyol bajnokság gólkirálya, az uruguayi Diego Forlán úgy kiborult csapata maribori kiesésekor, hogy háromszor húzott be szlovén védőjének, aki nem fetrengett, hanem állta a rohamot. A Villarreal augusztus közepén Magyarországon vendégeskedik, és össze lehet majd vetni: a pályára küldött magyar válogatott hol tart a Mariborhoz képest.

A legutóbbi Bajnokok Ligája-sorozat legjobb négy csapata közé jutott spanyol Villarreal hazája bajnokságában csak a hetedik helyet szerezte meg, így lemaradt az UEFA-Kupáról. Elindulhatott viszont az Intertotó Kupában, amelyik 2004-es kiírásában egyszer már szerencsét próbált, az akadályokat sikerrel vette, végül nemcsak bekerült az UEFA-Kupába, hanem ott a negyeddöntőig menetelt.

Nihat már tíz emberrel szerzett vezetést


Diego Floran
A Villarreal alighanem most is hasonló tervekkel vágott neki a sorozatnak, de a szlovén Maribor megállította. A szlovénok idegenben 2-1-re nyertek, hazai pályán pedig 1-1-es döntetlent harcoltak ki a hétvégén.

A mérkőzés a nyolcvanötödik percig gól nélküli döntetlenre állt, és akkor már az olasz Tacchinardi kiállítása miatt tíz emberrel küzdött a vendégcsapat. A török Nihat akkor még vezetést szerzett, és ezzel még feszültebb lett a légkör, végül a spanyolok nyolc emberrel fejezték be a meccset. (A létszámfölényt Zajc használta ki, és egyenlített.)

Nem akart az öltözőbe menni

Az uruguayi Diego Forlánt annyira felbosszantotta másodpercekkel a lefújás előtt Martin Pregelj, hogy a csatár egy tömegdulakodásnál háromszor ütötte meg.

Forlánnak már a második balegyenes után felmutatta a piros lapot a játékvezető, ám ekkor még mindig úgy érezte, törlesztenivalója van, így újra nekiment a hatos számú védőnek, és még egyet behúzott neki. A bíró tehetetlenül szemlélte, hogy csak nem akar az öltözőbe menni a játékos, inkább verekedne még egy keveset.

A szlovén bekk harcolt

A szlovén bekk a nyilvánvaló támadás után nem kezdett fetrengeni, inkább "harcolt" a szőke csatárral, aki 2005-ben a spanyol gólkirály is volt huszonhat góllal.

A Villarreal augusztus közepén a magyar válogatott ellen a Puskás-stadionban lép fel, addigra az uruguayi már nyilván lehiggad, de igazán ciki lenne - különösen a maribori tekintetében -, ha egy összeválogatott társulat kikapna.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!