Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Gera gólja döntetlent ért, Királyék újra nyertek

2006.08.09. 11:06
Az angol másodosztályú bajnokság keddi fordulójában Gera Zoltán megszerezte első szezonbeli gólját, de ez is csak a döntetlenhez volt elég. A második játéknap után Király Gábor csapata, a Crystal Palace vezeti a tabellát.

A nyáron több csapat is élénken érdeklődött a jelenleg legjobban jegyzett magyar futballista, Gera Zoltán iránt, aki végül maradt a másodosztályú West Bromwich Albion csapatában. A WBA az azonnali visszakerülést tűzte ki célul, és az első meccsén a Hull City ellen nyert is, a Cardiff City otthonából pedig egy ponttal, 1-1-es döntetlennel távozott.

Pontot érő Gera-fejes

A WBA gólját Gera fejelte a negyedik percben egy szöglet utáni kavarodást követően, és mint honlapján beszámolt róla, tizenöt hónap után először vállalkozott arra, hogy szaltóval ünnepelje találatát. Korábbi kézműtéte után nem merte szokásos produkcióját végrehajtani, mert félt tőle.

Király Gábor csapata 3-1-re verte a Southend Unitedet, így a tabella élére ugrott, mert az első fordulóban 2-1-re diadalmaskodott az Ipswich pályáján. A magyar kapus ezúttal is a gólvonalon állt.

Priskin egymillió fontért is kelendő lehet

Buzsáky Ákos csapata, a Plymouth 1-0-ra verte a Colchestert. Gyepes Gábor és Rósa Dénes egyesülete, a Wolverhampton is nyert, saját stadionjában az Ipswich ellen bizonyult jobbnak.

Az angol bajnoksággal kapcsolatos hír, hogy a győri Priskin Tamás ügyére alighanem még szerdán pont kerül. Az első osztály újonca, a Watford próbajátékra hívta, a vezetők elégedettek vele, de az Inter elleni 1-1-es találkozón nem léphetett pályára. A hírek szerint a játékos ára egymillió font, vagyis négyszázmillió forint.