Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Robson: Gera nem megy sehová!

2006.08.13. 21:00
A West Bromwich edzője, Bryan Robson újra leszögezte, Gera Zoltánt annak ellenére nem adják el, hogy a magyar futballista elvágyódik másodosztályú csapatából.

Az immár másodosztályú angol West Bromwich Albion vezetőedzője, Bryan Robson ismét megerősítette, hogy a csapat magyar légiósa, Gera Zoltán nem eladó. A magyar válogatott futballista ugyanis többször is világossá tette, tudja, hogy a képességei alapján a Premier League-ben a helye, nem a Championshipben.

Garantálja: sehova

A 27 éves Gera legutóbb azt mondta, hogy ő is szeretné követni a Manchester Unitedhez szerződött lengyel kapust, Tomasz Kuszczakot.

"Zoltánt még két évig szerződés köti hozzánk és garantálom, hogy nem megy sehova - nyilatkozta ugyanakkor a BBC internetes honlapján Robson. - Tomasz az egyetlen, aki elhagyhatta az együttest." Gera már a nyár folyamán - az élvonalból történt kiesés után - jelezte a klubvezetésnek, hogy távozni szeretne, de a tréner visszautasította a kérést.

Hogyan viseli?


Gera Zoltán nem eladó

A magyar játékos ezzel együtt azt is leszögezte saját honlapján: profi futballista és a WBA nagyon fontos a számára, így ha maradnia kell, akkor is mindent megtesz majd a csapat sikeréért.

Gera "vesztét" lehet, hogy épp profi hozzáállása okozza, ugyanis Robson azt is említette, Kuszczak kezdett problémás lenni, amint először hallott a MU érdeklődéséről.

"Sokan kérdezgetik, hogyan viselem, hogy csak a másodosztályban játszhatok - fogalmazott. - Be kell ismernem, hogy nehezen, hiszen többször is hangoztattam: szerintem az élvonal mezőnyéhez tartoznék. Ezt megerősíti az, hogy több PL-klub is érdeklődik irántam. Ha azonban a vezetők úgy döntöttek, hogy nem engednek el, itt kell bizonyítanom.

"

Birkózás a Southampton ellen

Hogy Gera nem beszél a levegőbe, jelzi, a Cardiff ellen döntetlent érő gólt szerzett és végigjátszotta az eddigi három bajnokit. Legutóbb, a Southampton elleni szombati 0-0 során is játszott. "Sajnos ezen a találkozón nem annyira a felépített játék dominált. Sokat ívelgettük előre a labdát, és én a magam részéről jobban szeretem azt, amikor játékosabb a csapat teljesítménye. Két lehetőségem volt a mérkőzésen, mindkettő az első félidőben" - értékelte Gera a mecset. A fordulás után sem változott a játék képe, birkózás folyt a pályán, és továbbra is inkább az ívelgetések domináltak. "Nem rossz csapat egyébként a Southampton, de ha úgy játszottunk volna, amire valójában képesek vagyunk, akkor megnyertük volna a mérkőzést. A jövőben ennél több kell, ha elakarjuk érni a céljainkat, sokkal egységesebben kellene futballoznunk."