Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Technikás focival nyert a válogatott Grazban

2006.08.17. 12:37
Bozsik Péter szerint a magyar válogatott technikailag jobb volt az osztráknál a 2-1-re megnyert barátságos meccsen, de az erőnléttel még akadtak gondok.

Sikerrel szerepelt élete első válogatottbeli meccsén Horváth András a magyar együttes szerda esti, 2-1-es grazi győzelme alkalmával.

Az újonc soproni középpályás góljával, amely később győztes találatnak bizonyult, igazolta Bozsik Péter szövetségi kapitány azon döntését, hogy behívta őt az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretébe.

Második vonalban érkezni

"Olyan játékost kerestünk, aki hátulról, második hullámban érkezve is veszélyes lehet, mert a korábbi találkozókon az okozott problémát, hogy nem tudtuk megfelelően támogatni a csatárokat. Horváth beváltotta a hozzá fűzött reményeket" - értékelte játékát a mérkőzés után Bozsik, aki sem pozitív, sem negatív értelemben nem kívánt senkit kiemelni csapatából.


Így ünnepelték Horváth András gólját a társak (fotó: AFP)

A kapitány szerint megérdemelt győzelmet aratott együttese, mivel technikailag jobb volt az osztrákoknál, akiknek egyetlen helyzetük sem volt akcióból. Az ellenfél góljával kapcsolatban megjegyezte, hogy a szögletnél "elaludt a védelem".

Kicsit fáradtan

"A labdabirtoklással nem voltam elégedett. Valószínűleg azért nem tudtuk úgy eldugni a labdát, mint Manchesterben az angolok ellen, mert a második félidőre elfáradtunk. Ennek az az oka, hogy a csapatból többen még vasárnap is bajnoki találkozón játszottak" - fogalmazta meg kritikai észrevételeit a harmadik válogatott mérkőzésén dirigáló szakember.

Bozsik az ezúttal halványabb teljesítményt nyújtott Geráról azt mondta, "játszott már jobban, de végre gólt rúgott. Míg a csapat Manchesterben hiába játszott magasabb színvonalon, mint most, akkor nem sikerült két gólt rúgni, ezúttal viszont igen".

Osztrák dicséret

Kollégája, Josef Hickersberger sportszerűen elismerte, a magyarok jobbak voltak. "Technikás, kombinatív futballt mutattak be a magyarok és a jobban akarták a sikert. Sokkal többet futottak labda nélkül, ami döntőnek bizonyult. Az első tíz percben és a szépítő gólunk után játszottunk elfogadhatóan."

Összességében az Eb-selejtezőkre nézve biztató játékkal megérdemelt győzelmet aratott Bozsik Péter legénysége, de szeptember 2-án a - szerdán a brazilok ellen 1-1-et elérő - norvégok nyilvánvalóan nagyobb erőbedobásra késztetik majd a magyar csapatot.