Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Ötöt lőtt Szolnokon a Fradi

2006.08.19. 17:08
A magyar labdarúgó-bajnokság második vonalában szereplő Ferencváros második mérkőzését sokkal könnyebben nyert meg, mint az elsőt. Szolnokon ugyan hátrányba kerültek Lipcsei Péterék, utána négyet lőttek, és magabiztosan szerezték meg újabb győzelmüket. A Ferencváros így begyűjtötte két meccs után a lehetséges hat pontot.

A Ferencváros a Jászapáti múlt szombati egygólos legyőzése után Szolnokon valamelyest könnyebb mérkőzésre számíthatott, hiszen a hazai csapatnak is támadnia kellett, nemcsak tíz emberrel a védekezésre berendezkednie.

Pintér ijesztett rá a fradistákra

A negyedik percben Kalina lövése jelentette az első veszélyt, utána a Fradi átvette a játék irányítását, Laczkó lövésénél Rézsónak nagyot kellett védenie. Aztán a semmiből két komoly helyzetet is kialakított a hazai társulat, és a második értékesítette is.

Előbb Kalina egy szép kényszerítő után nem tudta elpasszolnia a labdát a kifutó Kemenes mellett, Pintérnek viszont sikerült - miután a szélen bennragadt Tímár, nem lehetett les -, igaz nem is volt könnyű dolga, mert a védők lemaradtak róla, és egyedül állt a kapussal szemben.

Gyorsan fordított a Fradi

Nem tartott azonban sokáig a szolnoki öröm, mert Lipcsei pontos labdával ugratta ki Laczkót, aki elvitte a kapus mellett a labdát, ő pedig elhúzta a lábát. A büntetőhöz Lipcsei tette le a labdát, és a bal sarokba gurított, a kapus a másik irányt választotta.

Három perc sem telt el, amikor Lipcsei előreívelése után Dragóner emelkedett a legmagasabbra, fejese után a bal kapufán csattant a labda, Antal nem tudott felszabadítani, a jól érkező Bartha előbb sarokkal ugyancsak a kapufát találta el, a kipattanót viszont már bevágta.

Lipcsei mind az öt gólban benne volt

A harmadik fővárosi gólra sem kellett sokat várni, Lazics labdáját Lipcsei Deméhez passzolta, ő sarokkal a bal oldalon kilépő Laczkóhoz továbbított, aki az ötös sarkáról kilőtte a hosszú sarkot.

A fordulás után az eddig mindhárom gólban benne lévő Lipcsei Szalai visszaadása után kapásból a kapufa segítségével a bal alsó sarokba bombázott. A Szolnoknak egy villanása volt még, egy vitatható tizenegyest értékesített Antal, de a kegyelemdöfést Laczkó adta meg. Lipcsei beadása után a csatár jól érkezett.

Jegyzőkönyv:
Szolnok-Ferencváros 2-5
Szolnok, 8000 néző, V: Iványi
Szolnok: Rézsó - Pintér L., Antal, Balogh P., Jeney - Szalai, Almási, Remíli, B.Tóth (Nagy 46.p.) - Szoboszlai, Kalina
Ferencváros: Kemenes - Bognár, Dragóner, Tímár, Balog - Szalai (Fitos 68.p.), Lipcsei, Lazic, Laczkó - Deme (Csepregi 86.p.) - Bartha (Horváth D., 36.p.)
Gólok: Pintér L. (23.p.), Antal (11-esből 60.p.) ill. Lipcsei (11-esből, 24.p., 54.p.), Bartha (26.p.), Laczkó (35.p., 72.p.)
Sárgalap: Pintér (23.p.), Bardi (87.p.), ill. Bognár (65.p.)