Emőke
-4 °C
9 °C

Egymillió eurós büntetés a késős focistának

2006.08.22. 17:36
Meghosszabbította nyári szabadságát a Real Betis csatára, Ricardo Oliveira, klubja ezért egymillió euróra megbüntette. Futballista még sosem kapott ilyen súlyos bírságot saját csapatától. Oliveirát sokkolja az ügy, ezért kihagyta az első edzést.
Egymillió euróra, körülbelül 280 millió forintra, példátlanul szigorúan büntette meg játékosát, a brazil Ricardo Oliveirárát klubja, a Real Betis. A futballista önhatalmúlag meghosszabbította nyári szabadságát: kilenc napos késéssel csatlakozott az együtteshez.

Benne volt a szerződésében

"Tudta mit vállal, hiszen a szerződésében le van írva, hogy mennyit kell fizetni, amennyiben késik" - nyilatkozta Manuel Ruiz de Lopera, a gárda tulajdonosa.

A brazil válogatott csatár az elmúlt szezon második felét hazájában, a Sao Paulo csapatában töltötte, miután jobbnak látta súlyos térdsérülését hazájában kezeltetni, és a helyi bajnokságban visszatérni.

Bérének felét veszítheti el

Oliveira a csapat keddi edzésén még nem vett részt, amit azzal indokolt: fel kell dolgoznia a sokkot, hogy ekkora összeget kell befizetnie az egyesület kasszájába.

Nem tudni, mennyit keres évente a támadó Sevillában, de becslések szerint két millió euró körüli összeget tehet zsebre szezononként, így nagyjából ennek felét veszítette el pontatlanságával.