Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Robbie Williams miatt kétséges a magyar-norvég helyszíne

2006.08.28. 15:09
Öt nap múlva játssza első Eb-selejtezőjét a magyar labdarúgó-válogatott. Ez biztos, miként az is, hogy Norvégia ellen, az viszont még nem, hogy hol. Az eredetileg kijelölt helyszinen, a Puskás-stadionban egy nagy részén nincs fű, így elképzelhető, hogy a Megyeri úton rendezik a találkozót. A szakvezetés a gondok ellenére győzelmet vár.

A Puskás Ferenc Stadion gyepszőnyegének állapota miatt egyelőre bizonytalan, hol kerül sor szombaton 20:00 órakor a Magyarország-Norvégia labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre - jelentette be hétfőn sajtótájékoztatón Kisteleki István, a magyar szövetség (MLSZ) elnöke.

A Puskás-stadionban nincs fű

A sportvezető elmondta, az egy hónappal ezelőtti Robbie Williams koncert után még mindig komoly problémák vannak a Puskás Stadion gyepszőnyegével, ahol mintegy 15 négyzetméteres darabon hiányzik a fű, így játékra alkalmatlan a pálya. Hiába kértek írásos garanciát az üzemeltetőtől, eddig csak szóbeli ígéretet kaptak, hogy játékra alkalmas lesz a pálya.

Kisteleki hű maradt önmagához, ismét másban kereste a hibát, hiszen hozzátette: amikor szidni kell a magyar labdarúgást, akkor nincs hiány kritikusokban, ám amikor ugyanezek az emberek tehetnének a magyar futball körülményeinek javításáért, akkor a háttérbe vonulnak. A Puskás Stadion helyett egyetlen lehetséges helyszínként az Újpest Megyeri úti pályája került szóba.

Détári szerint nyerünk

Bozsik Péter szövetségi kapitány a találkozóval kapcsolatban elmondta, játékosai közül Sebők Vilmos és Polonkai Attila sérülés miatt nem áll rendelkezésre, ők el sem utaznak a tatai edzőtáborba. Később csatlakozik a csapathoz a külföldön szereplő Gera Zoltán, Tóth Balázs és Szabics Imre.

Détári Lajos szövetségi edző, a válogatott másodedzője csak ennyit mondott: megverjük a norvégokat. Optimizmusát az sem csökkenti, hogy a debreceni Halmosi Péter játéka egyelőre bizonytalan, miután a középpályás bokasérülést szenvedett a Kaposvár elleni bajnokin.

Dárdai pozitív légkört remél

"A magunk részéről mindent meg fogunk tenni azért, hogy jó eredményt érjünk el. Tapasztalatból tudom azonban, hogy mennyit segíthet egy futballistának, ha a környezete is motiválja őt, és nem a negatívumokat emeli ki, hanem próbál pozitív szemléletet sugározni felé" - mondta Dárdai Pál, a válogatott csapatkapitánya, aki bízik benne, pozitív légkör veszi körül a csapatot.

Magyar Zoltán, a válogatott menedzsere bejelentette: a nemzeti együttes szerdán 17:30 órakor edzőmérkőzést játszik az FC Fehérvárral a tatai edzőtáborban. A norvég együttes csütörtökön érkezik Budapestre és előre láthatólag több mint 2000 drukker kíséri majd el a vendégeket.