Géza
-12 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

A Fradi-szurkolók nem működnek együtt az MLSZ-szel

2006.08.29. 12:24
Hiába kért összefogást a szurkolók részéről a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetése a sikeres Eb-pályázat reményében, a Ferencváros szurkolói a klubjukat ért méltánytalan és elmarasztaló döntések miatt, nem hajlandóak együttműködni a szövetséggel. Ugyanakkor az elnöknek eljuttatott levelükben kiemelik, döntésükkel szeretnének hozzájárulni az MLSZ megtisztulásához. Az pedig kifejezetten nem tetszik nekik, hogy ezúttal azoktól a szurkolóktól várnak segítséget, akiket máskor a szükséges rossznak tekintenek.

Miközben a magyar labdarúgó-válogatott javában készül a szombati, norvégok elleni Eb-selejtezőre, a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetői abban bíznak, a szurkolók is sportszerűen buzdítják a válogatottat.

Horogkereszt kontra békejel

Erre azért is volna szükség, mert a 2012-es horvát-magyar Eb-pályázat alapos veszélybe került, miután a horvát szurkolók két hete az olaszok elleni barátságos találkozón percekig horogkereszt alakot szimbolizáltak, ezzel kiváltva az UEFA haragját.

Az Eb-pályázat magyar szervezői ezért arra kérték fel a magyar szurkolókat, - leginkább a ferencvárosi és az újpesti szimpatizánsokat - hogy a norvégok elleni meccsen egy béke jelképet szimbolizáljanak.

Az MLSZ megtisztulása miatt nem

A zöld-fehérek azonban úgy tűnik elhatárolódnak a szövetség kezdeményezésétől. A Ferencváros Szurkolók Szövetsége levelet juttatott el Kisteleki Istvánhoz, az MLSZ elnökéhez, melyben kijelentik, sem ők, sem a Ferencváros táborának szervezett szurkolói csoportjai a Magyar Labdarúgó Szövetséggel illetve annak vezetőivel semmilyen formában nem kívánnak együttműködni.

Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy e döntésüket, többek között, az MLSZ saját érdekében, annak remélhető megtisztulását célozva hozták meg. A szurkolók a levélben kitérnek az okokra is, véleményük szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség különböző, a Ferencvárosi Torna Clubot érintő döntései és intézkedései módszeresen, visszatérően és kizárólagosan hátrányosan érintik mind a Ferencvárost, mind pedig az FTC szurkolóit.

Ilyenkor jók a szurkolók

A szurkolók ugyancsak nehezményezik, hogy miközben az MLSZ elvárja, hogy - a sikeres EB pályázat érdekében - a szurkolók támogassák a vonatkozó szabályoknak, az érvényes törvényeken túllépő szigorítását is. Eközben a Magyar Labdarúgó Szövetség az, amelyik még saját szabályzatait sem hajlandó betartani.

A levélben - melyet szerkesztőségünknek is eljuttattak - úgy fogalmaznak, az MLSZ, és a magyar labdarúgás vezetői a szurkolókra mindig mint szükséges rosszra vagy eszközre tekintenek, mégis időről időre elvárják, hogy legitimálják a felső akaratot vagy támogassák a felülről érkező kezdeményezéseiket.

Kizárás majd a segítség kérés

"Ironikusnak tartjuk, hogy az az MLSZ, amely szabály- és jogsértő eljárással kizárja a Ferencvárosi Torna Clubot az első osztályú labdarúgó bajnokság küzdelmeiből, pontosan az FTC szurkolóitól várja el, hogy akár egy bizottság keretében részvételükkel, akár egy élőkép megformálásával támogassák a jelen formájában kizárólag a honi labdarúgás vezetőinek, haszonélvezőinek egyéni ambícióit tápláló Eb-pályázatot" - áll a közleményben.