Friderika
13 °C
29 °C

Kaká-álomgól és sima brazil győzelem az argentinok ellen

2006.09.04. 11:12
A sérült Ronaldinho nélkül is könnyed 3-0-lal ért véget a londoni Brazília-Argentína barátságos futballmeccs. Az Ukrajnában légióskodó Elano két gólt lőtt, a harmadikat Kaká szerezte szenzációs, hatvan méteres szóló végén.
Könnyedén verte 3-0-ra Brazília Argentínát vasárnap, barátságos futballmeccsen, Londonban.

Az Arsenal stadionjában rendezett találkozón csodás találatokat szerzett a Ronaldinho, és kezdetben Kaká nélkül felálló brazil válogatott. Az ukrán Sahtar Donyeck középpályása, Elano már a harmadik percben betalált Robinho szenzációs csele és passza után.

Az argentinok ez után többet támadtak, leginkább a barcelonás Lionel Messi játszott jól, de a legnagyobb helyzeteket is kihagytát.

A sérült Ronaldinho nem, Kaká csak az 59. percben lépett pályára, de már hét perc után gólpasszt adott: Fred sarokkal visszatett labdájával indította Elanót, aki ismét nem hibázta el a ziccert.

Az utolsó húsz percben Argentína teljesen kitámadott, egy szögletük után a labda a brazil térfél közepén álló Messihez pattant. A támadó rosszul vette át, Kaká lecsapott rá, majd egyszemélyes kontrát indított: hatvan méteres sprintje alatt Messi képtelen volt utolérni, a végén elrobogott még egy védő mellett, majd higgadtan a hálóba gurított.

Alfio Coco Basile, a vesztes gárda új szövetségi kapitánya rosszul mutatkozott be, a másik kispadon viszont második meccsén Carlos Dunga a norvégok elleni döntetlen után fontos győzelemmel javított.

Brazília-Argentína, jegyzőkönyv
Brazília-Argentína 3-0 (1-0)
Emirates Stadion, 60 ezer néző, v.: Steve Bennett (angol)
Gólszerzők: Elano (3., 67.), Kaká (90.)
Brazília: Gomes - Cicinho (Maicon, 65.), Lucio, Juan, Edmilson - Gilberto, Elano (Julio Baptista, 72.), Silva - Fred (Vagner Love, 81.), Robinho, Daniel Carvalho (Kaká, 59.)

Argentína: Abbondanzieri - Coloccini, Rodriguez (Samuel, a szünetben), Milito, Zabaleta - Mascherano (Leandro Somoza, a szünetben), Riquelme, Bilos (Insua, 72.), Gonzalez - Tevez (Agüero, 65.), Messi