Huba
17 °C
33 °C

Sima magyar vereség az U21-es Eb-selejtezőn

2006.09.06. 16:28
Második, egyben záró Európa-bajnoki selejtező csoportmérkőzésén kétgólos vereséget szenvedett a magyar utánpótlás labdarúgó-válogatott Oroszországtól Moszkvában, így a második helyen végzett a csoportban, és nem jutott tovább. Az élen záró oroszok bekerültek a nyolcaddöntőbe.

Miközben a hazai közvélemény még mindig az A-válogatott szombati Norvégoktól Eb-selejtezőn elszenvedett vereségén siránkozik, Sokan abban bíztak, hogy majd az utánpótlás csapat javít a mérlegen.

Nos hiába volt a finnek elleni korábbi 5-0-ás győzelem, a sorsdöntő moszkvai találkozón a magyar utánpótlás labdarúgó-válogatott Eb-selejtező csoportmérkőzésen 3-1-es vereséget szenvedett Oroszországtól, így nem jutott be a nyolcaddöntőbe.

A találkozó első helyzete a magyar együttes előtt adódott, de Priskin kísérlete fölé ment. Az első negyedóra végén aztán a hazaiak szinte a semmiből szereztek vezetést Gyenyiszov révén.

A folytatásban kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, de komoly helyzet egyik csapat előtt sem adódott. A második játékrész elején hiába próbálkozott a magyar együttes, a vendéglátók iramot váltottak és az 54. percben ismét gólt szereztek, majd negyed órával a befejezés előtt egy újabb találattal eldöntötték a találkozót.

A lefújás előtt nem sokkal Feczesin ugyan még szépített, de ez már nem számított, az oroszok jutottak tovább, aki a másik 13 csoportelső közül kapnak majd riválist, s az oda-visszavágós párharcok győztesei vehetnek részt a hollandiai kontinenstornán.

U21-es Eb-selejtező: Oroszország-Magyarország 3-1 (1-0)
Moszkva, vezette: Stalhammar svéd
Gólszerzők: Gyenyiszov (17.), Bazsenov (54., 75.) ill. Feczesin (84.)
A magyar együttes összeállítása: Kovács Z. - Balogh B. (Rodenbücher, 80.), Vaskó, Máté, Pollák - Tőzsér (Magasföldi, 63.), Vadócz, Sándor Gy., Bori - Priskin (Tisza, 63.), Feczesin

A csoport végeredménye: 1. Oroszország 6 pont (8-2), 2. Magyarország 3 (6-3), 3. Finnország 0 (1-10)