István, Vajk
19 °C
33 °C

Legalább hétfőig az MTK az élen

2006.09.30. 19:35
Továbbra sem az igazi a tavaly ezüstérmes Újpest játéka, a lilák csak 1-1-et értek el Pakson a Borsodi Liga újonca ellen. Az eddig remeklő Tatabánya otthon kapott ki a Bp. Honvédtól, a REAC végre pontot szerzett. A bajnok Debrecen Sidibe mesterhármasával javította ki a múlt heti tatabányai botlását. Az élen a Vácon is győztes MTK.

Nem tudnak belendülni a lilák

Hiába vezetett sokáig az Újpest, végül csak egy ponttal távozott az újonc Paks otthonából.

A lilák egy hete is csak nyögvenyelősen, gyenge játékkal verték a Pécset, lezárva rákospalotai száműzetésüket, most az újonc Pápa ellen akartak jobb formába lendülni.

Eleinte kiegyenlített játék folyt a pályán, a Paksnak több helyzete adódott, ám nem tudott élni a lehetőségekkel. Sőt tizenegyest is hibázott Lengyel Ferenc csapat, a 13. percben Kiss Tamást buktatta Erős Károly a 16-oson belül, a megítélt 11-est a sértett a kapu bal oldala felé lőtte, de Balajcza hárított. Végül a vendégek jutottak vezetéshez, a játékrész felének eltelte után.

A második félidőben végig a hazaiak irányították a játékot. Az Újpest alig jelentett veszélyt a kapura, a Paks közelebb állt a győzelemhez az egyenlítés mégiscsak percekkel a vége előtt sikerült. Ekkor a tizenegyest hibázó Kiss sokadik középre ívelésére Varga László érkezett az ötösnél, csúsztatásába Balajcza csak beleütni tudott (1-1).

Paks-Újpest FC 1-1 (0-1)

Paks, 4500 néző, V: Gergely S.
Paks: Bita - Tóth P., Salamon, Horváth S., Molnár Z. - Tamási, Mészáros (Buzás, a szünetben) - Belényesi (Heffler, 73.), Kiss T., Báló - Montvai (Varga L., 73.)
Újpest: Balajcza - Böjte, Vaskó, Korcsmár, Vermes - Erős K., Sándor Gy. (Gulyás, a szünetben) - Tisza (Tóth B., 70.), Kovács Z., Tóth N. (Hullám, 52.) - Rajczi
Gólszerző: Varga L. (86.), illetve Rajczi (27.)
Sárga lap: Tamási (56.), Varga (86.), Báló (92.), illetve Erős (13.), Hullám (79.)

Először kapott ki otthon a Tatabánya

Egy hete meglepetést okozott a Tatabánya a bajnok DVSC legyőzésével, és most is váratlan eredmény született, de ennek kevésbé örültek az egykori bányászvárosban.

Meglehetősen álmosan kezdődött a találkozó. A legtöbb izgalmat a hazaiak középpályásának, Jezdimirovicnak a kiállítása jelentette, az idegenlégiós buktatta Genitót a Honvéd térfelének közepén, ezért megkapta második sárga lapját. A szerencsésebb vendégcsapat vezetett az első félidő után: a meglendülő Koós 12 méterről talált be a játékrész utolsó percében.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, és a meccset ugyancsak tíz emberrel befejező Honvéd végül megfosztotta hazai veretlenségétől a Tatabányát. A kiállítás akkor történt, amikor Mészáros a bal oldalon kilépő Hajdút a 16-oson belül buktatta. A játékvezető 11-est ítélt, majd Benjamint kiállította, mivel két kézzel mellbe lökte Hajdút. A büntetőt Vámosi a jobb alsó sarokba lőtte (1-1). A meccset a 73. percben döntötte el Schrancz, aki mintegy 25 méterre a tatabányai kaputól megszerezte a lecsorgó labdát, majd a bal felső sarokba lőtt (1-2).

FC Tatabánya-Budapest Honvéd 1-2 (0-1)

Tatabánya, 3000 néző, V: Sápi
Tatabánya: Polekszics - Kerényi, Vámosi (Takács M., 87.), Filó, Megyesi - Ngalle (Csopaki, 73.), Necas, Jezdimirovic, Gulyás (Mile, 77.) - Hajdú, Ndjodo
Bp. Honvéd: Miski - Schindler, Budovinszky, Benjamin, László - Dancs (Mészáros, a szünetben), Dobos (Sándor I., 79.), Genito (Debreceni, 63.), Schrancz - Koós, Hercegfalvi
Gólszerzők: Vámosi (57. - 11-esből), illetve Koós (45.), Schrancz (73.)
Kiállítva: Jezdimirovic (35.), illetve Benjamin (55.)
Sárga lap: Jezdimirovic (6., 35.), Hajdú (56.), Megyesi (91.), illetve Mészáros (55.), Koós (93.)

Újra pontot szerzett a REAC

A sereghajtó, eddig nyeretlen REAC döntetlent játszott a Pécs otthonában, a győzelmet csak egy kapushiba miatt nem tudta megszerezni Aczél Zoltán csapata.

Gólkülönbség-javításban reménykedtek a pécsi szurkolók, ehhez képest a REAC az első helyzetéből megszerezte a vezetést, amelyet okosan játszva a szünetig meg is tartott. A gólt a korábban a válogatott keretben is megfordult Kapcsos Vince szerezte az ötösről, fejjel.

A második játékrészben a Pécs kétszer egyenlített, másodszor óriási kapushibából egy perccel a vége előtt. Az események az utolsó negyedórára sűrűsödtek be. Nógrádi felső léces góljára három perccel később Bárányos Zsolt szabadrúgása után szintén fejjel válaszolt Pusztai. A csattanót a 92. percben Sipos 22 méterről megeresztett lövése jelentette, ami Farkas kapus lába között csúszott be (2-2).

A REAC eddig mindössze a harmadik fordulóban, augusztus 20-án szerzett pontot, Győrben.

PMFC-Pécs Plaza - Rákospalotai EAC 2-2 (0-1)

Pécs, 500 néző, V: Berger
Pécs: Herbert - Sipos J., Dienes, Szabados, Kulcsár - Pavicevic (Szekeres, a szünetben), Pest K., Bajusz - Lukács (Laki, 63.), Nógrádi, Tóth Z. (Szatmári, a szünetben)
REAC: Farkas B. - Cseri, Pusztai, Horváth G., Makra - Somorjai (Dinka, 58.), Kapcsos, Bárányos (Sallai, 87.), Polonkai, - Nyerges, Török (Földvári, 71.)
Gólszerzők: Laki (79.), Sipos J. (89.), illetve Kapcsos (12.), Pusztai (87.)
Sárga lap: Bajusz (10.), Pavicevic (41.), illetve Farkas (70.)

Sidibe mesterhármasa három pontot ért a Lokinak

A címvédő Debrecen hazai pályán Ibrahim Sidibe mesterhármasával verte meg a kupagyőztes Fehérvárt.

Az előző fordulóban elvesztette idei veretlenségét a bajnok Debrecen Tatabányán, a Fehérvár pedig győzött ugyan a Vác ellen otthon, de akkor sem tavalyi formáját idézte.

A második játékrész sokkal élénkebb iramot hozott. Hat perccel a kezdés után Brnovic tört át a fehérvári védőkön a bal oldalon, majd remek ütemben ívelt Sidibéhez. A szenegáli légiós 4 méterről fejelt a hálóba (2-0). A fehérvári szépítés egy szöglet után érkezett, a labda a védő Fehér Zsolthoz került, aki Sitkuhoz továbbított. A csatár pár lépésről nem hibázta el a könnyű lehetőséget (2-1). A végeredmény az utolsó pillanatokban alakult ki: már a lefújás pillanatát várta a közönség, amikor mesteri labdával lépett ki Sidibe, a nyurga csatár százszázalékos ziccerben nem hibázott (3-1).

A Debrecen csapatkapitánya nélkül fejezte be a meccset. A 87. percben Sándor Tamás véletlenül megrúgott egy fehérvári játékost, amit Vad II játékvezető sárga lappal "jutalmazott". Mivel két perccel korábban ugyanilyen kártyát kapott hazaiak játékosa, ezért a rögtön villant a piros lap is.

Debreceni VSC-TEVA - FC Fehérvár 3-1 (1-0)

Debrecen, 7000 néző, V: Vad II.
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Vukmir, Komlósi, Leandro - Halmosi, Kiss Z., Sándor, Dzsudzsák (Virág, 89.) - Brnovic (Zsolnai, 85.), Sidibe
Fehérvár: Sebők - Csizmadia, Fehér, Kuttor, Mohl - Lattenstein (Terjék, 53.), Schwarcz, Farkas B. - Alumona (Horváth F., 71.), Sitku, Györök (Dvéri, a szünetben)
Gólszerző: Sidibe (16., 51., 93.), illetve Sitku (60.)
Sárga lap: Sándor (85., 87.), Komlósi (91.), Bernáth (92.), illetve Györök (28.), Terjék (86.), Kuttor (86.)
Kiállítva: Sándor (87.)

Az MTK az élre ugrott Vácon

Az MTK a papírformát igazolva elhozta Vácról a három pontot a két tizenegyest is hozó, 3-2-re megnyert meccsen és legalább hétfőig a tabella élére ugrott.

A lelkesebben játszó Vác egyenrangú ellenfele volt az MTK-nak az első félidőben. A két gól ellenére a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A hazaiak szerezték meg a vezetést: a 11. percben Svintek szögletét Rob kapásból kapura lőtte, a labda a felső lécről pattant a gólvonalon túlra (1-0). Büntetőből érkezett az egyenlítés félórányi játék után, amikor Kunzo buktatta Némethet a 16-oson belül. A büntetőt Kanta félmagasan a rossz irányba mozduló kapus mellett a hálóba vágta (1-1).

A második felvonásban az MTK több támadást vezetett, és a váciak két súlyos védelmi hibáját kihasználva idegenben szerezte meg a három pontot. Mindkétszer védőktől pattant a labda MTK-shoz. A félidő főszereplője a kék-fehérek játékosa, Rodenbücher volt, aki csapata harmadik gólját hat méterről lőtte a kapuba a 73. percben, öt perccel később pedig az ő kezezése miatt rúghatott 11-est a Vác.

Vác-MTK Budapest 2-3 (1-1)

Vác, 2000 néző, V: Török K.
Vác: Köteles - Kunzo, Udvari, Kovács P., Gáspár - Rusvay (Szabó, 80.), Laskai, Svintek (Palásthy, 63.), Sinkó (Vén, a szünetben) - Kulcsár, Rob
MTK: Végh - Kriston, Lambulic, Rodenbücher, Balogh - Bori, Kanta, Lipcsei - Hrepka - Czvitkovics (Pál, a szünetben) - Németh (Pintér, 71.)
Gólszerző: Rob (11.), Palásthy (78. - 11-esből), illetve Kanta (28. - 11-esből), Bori (58.), Rodenbücher (73.)
Sárga lap: Gáspár (63.), illetve Lipcsei (23.), Pintér (90.)

Öt vereség után idegenben győzött a DVTK

A Diósgyőr egygólos győzelmet aratott Kaposváron és ezzel véget vetett hervasztó, ötmeccses vereségi sorozatának. A mérkőzés két kiállítást hozott.

Az első félidő alacsony színvonalú, unalmas játékot hozott. A kaposváriak végig mezőnyfölényben játszottak, néhány helyzetet is kidolgoztak, de a diósgyőri kaput nem sikerült bevenniük.

Nagy hazai lehetőségekkel indult a második félidő, a vezetést mégis az emberhátrányban lévő borsodi együttes szerezte meg egy kontratámadásból, Szögedi révén, 14 méterről. A DVTK-ból Buz kapott piros lapot, kezezésért megkapta második sárga lapját, s ezzel a kiállítás sorsára jutott. A kaposváriak sokat tettek az egyenlítésért és erőfeszítéseiket a 75. percben koronázta siker, pedig időközben szintén második sárgával kiállította a játékvezető Grúzt is. Kovácsevics adott jobbról középre, a brazil Alves levette a labdát, majd 6 méterről a kapus felett a háló bal oldalába emelt (1-1). A jól küzdő Diósgyőr a találkozó legvégén megszerezte a győztes gólt. Egy eladott labda után Foxi középen egy csellel becsapta védőjét és 15 méterről a jobb sarokba lőtt (1-2).

Kaposvári Rákóczi-Diósgyőri VTK 1-2 (0-0)

Kaposvár, 2000 néző, V: Szarka Z.
Kaposvár: Milinte - Kozmér, Petrók, Zahorecz - Kovácsevics (Venczel, 89.), Vasziljevic (Szakály P., 60.), Grúz, Varga Z., Andruskó (Maróti, 63.) - Oláh, Alves
Diósgyőr: Szalma - Rubint, Katona, Elek - Farkas V., Sipeki, Vitelki (Binder, 81.), Foxi, Buz - Douva (Halgas, 87.), Simon A. (Szögedi, 50.)
Gólszerző: Alves (75.), illetve Szögedi (53.), Foxi (93.)
Sárga lap: Zahorecz (9.), Grúz (65., 69.), illetve Farkas V. (15.), Buz (46., 47.), Binder (47.), Foxi (82.)
Kiállítva: Grúz (69.), illetve Buz (47.)

Műsor, állás

Hétfő: FC Sopron-ZTE FC 18 ó

Az állás:
1. MTK Budapest 8 7 - 1 20- 5 21 pont
2. Debreceni VSC-TEVA 8 6 1 1 17- 6 19
3. Zalaegerszegi TE FC 7 6 1 - 16- 6 19
4. FC Tatabánya 8 4 2 2 17-12 14
5. Újpest FC 8 4 2 2 9- 5 14
6. Vasas 8 4 1 3 11-15 13
7. Győri ETO FC 8 3 3 2 12-10 12
8. FC Fehérvár 8 3 1 4 11-11 10
9. Diósgyőri VTK 8 3 - 5 9-13 9
10. FC Sopron 7 3 - 4 7-12 9
11. Budapest Honvéd 8 2 2 4 12-16 8
12. Paks 8 2 2 4 6-10 8
13. Kaposvári Rákóczi 8 2 1 5 8-13 7
14. PMFC-Pécs Plaza 8 1 4 3 11-12 7
15. Vác 8 1 2 5 9-16 5
16. REAC 8 - 2 6 9-22 2
Azonos pontszám esetén először a győzelmek száma rangsorol.