Jenő
-2 °C
6 °C

Legalább hétfőig az MTK az élen

2006.09.30. 19:35
Továbbra sem az igazi a tavaly ezüstérmes Újpest játéka, a lilák csak 1-1-et értek el Pakson a Borsodi Liga újonca ellen. Az eddig remeklő Tatabánya otthon kapott ki a Bp. Honvédtól, a REAC végre pontot szerzett. A bajnok Debrecen Sidibe mesterhármasával javította ki a múlt heti tatabányai botlását. Az élen a Vácon is győztes MTK.

Nem tudnak belendülni a lilák

Hiába vezetett sokáig az Újpest, végül csak egy ponttal távozott az újonc Paks otthonából.

A lilák egy hete is csak nyögvenyelősen, gyenge játékkal verték a Pécset, lezárva rákospalotai száműzetésüket, most az újonc Pápa ellen akartak jobb formába lendülni.

Eleinte kiegyenlített játék folyt a pályán, a Paksnak több helyzete adódott, ám nem tudott élni a lehetőségekkel. Sőt tizenegyest is hibázott Lengyel Ferenc csapat, a 13. percben Kiss Tamást buktatta Erős Károly a 16-oson belül, a megítélt 11-est a sértett a kapu bal oldala felé lőtte, de Balajcza hárított. Végül a vendégek jutottak vezetéshez, a játékrész felének eltelte után.

A második félidőben végig a hazaiak irányították a játékot. Az Újpest alig jelentett veszélyt a kapura, a Paks közelebb állt a győzelemhez az egyenlítés mégiscsak percekkel a vége előtt sikerült. Ekkor a tizenegyest hibázó Kiss sokadik középre ívelésére Varga László érkezett az ötösnél, csúsztatásába Balajcza csak beleütni tudott (1-1).

Paks-Újpest FC 1-1 (0-1)

Paks, 4500 néző, V: Gergely S.
Paks: Bita - Tóth P., Salamon, Horváth S., Molnár Z. - Tamási, Mészáros (Buzás, a szünetben) - Belényesi (Heffler, 73.), Kiss T., Báló - Montvai (Varga L., 73.)
Újpest: Balajcza - Böjte, Vaskó, Korcsmár, Vermes - Erős K., Sándor Gy. (Gulyás, a szünetben) - Tisza (Tóth B., 70.), Kovács Z., Tóth N. (Hullám, 52.) - Rajczi
Gólszerző: Varga L. (86.), illetve Rajczi (27.)
Sárga lap: Tamási (56.), Varga (86.), Báló (92.), illetve Erős (13.), Hullám (79.)

Először kapott ki otthon a Tatabánya

Egy hete meglepetést okozott a Tatabánya a bajnok DVSC legyőzésével, és most is váratlan eredmény született, de ennek kevésbé örültek az egykori bányászvárosban.

Meglehetősen álmosan kezdődött a találkozó. A legtöbb izgalmat a hazaiak középpályásának, Jezdimirovicnak a kiállítása jelentette, az idegenlégiós buktatta Genitót a Honvéd térfelének közepén, ezért megkapta második sárga lapját. A szerencsésebb vendégcsapat vezetett az első félidő után: a meglendülő Koós 12 méterről talált be a játékrész utolsó percében.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, és a meccset ugyancsak tíz emberrel befejező Honvéd végül megfosztotta hazai veretlenségétől a Tatabányát. A kiállítás akkor történt, amikor Mészáros a bal oldalon kilépő Hajdút a 16-oson belül buktatta. A játékvezető 11-est ítélt, majd Benjamint kiállította, mivel két kézzel mellbe lökte Hajdút. A büntetőt Vámosi a jobb alsó sarokba lőtte (1-1). A meccset a 73. percben döntötte el Schrancz, aki mintegy 25 méterre a tatabányai kaputól megszerezte a lecsorgó labdát, majd a bal felső sarokba lőtt (1-2).

FC Tatabánya-Budapest Honvéd 1-2 (0-1)

Tatabánya, 3000 néző, V: Sápi
Tatabánya: Polekszics - Kerényi, Vámosi (Takács M., 87.), Filó, Megyesi - Ngalle (Csopaki, 73.), Necas, Jezdimirovic, Gulyás (Mile, 77.) - Hajdú, Ndjodo
Bp. Honvéd: Miski - Schindler, Budovinszky, Benjamin, László - Dancs (Mészáros, a szünetben), Dobos (Sándor I., 79.), Genito (Debreceni, 63.), Schrancz - Koós, Hercegfalvi
Gólszerzők: Vámosi (57. - 11-esből), illetve Koós (45.), Schrancz (73.)
Kiállítva: Jezdimirovic (35.), illetve Benjamin (55.)
Sárga lap: Jezdimirovic (6., 35.), Hajdú (56.), Megyesi (91.), illetve Mészáros (55.), Koós (93.)

Újra pontot szerzett a REAC

A sereghajtó, eddig nyeretlen REAC döntetlent játszott a Pécs otthonában, a győzelmet csak egy kapushiba miatt nem tudta megszerezni Aczél Zoltán csapata.

Gólkülönbség-javításban reménykedtek a pécsi szurkolók, ehhez képest a REAC az első helyzetéből megszerezte a vezetést, amelyet okosan játszva a szünetig meg is tartott. A gólt a korábban a válogatott keretben is megfordult Kapcsos Vince szerezte az ötösről, fejjel.

A második játékrészben a Pécs kétszer egyenlített, másodszor óriási kapushibából egy perccel a vége előtt. Az események az utolsó negyedórára sűrűsödtek be. Nógrádi felső léces góljára három perccel később Bárányos Zsolt szabadrúgása után szintén fejjel válaszolt Pusztai. A csattanót a 92. percben Sipos 22 méterről megeresztett lövése jelentette, ami Farkas kapus lába között csúszott be (2-2).

A REAC eddig mindössze a harmadik fordulóban, augusztus 20-án szerzett pontot, Győrben.

PMFC-Pécs Plaza - Rákospalotai EAC 2-2 (0-1)

Pécs, 500 néző, V: Berger
Pécs: Herbert - Sipos J., Dienes, Szabados, Kulcsár - Pavicevic (Szekeres, a szünetben), Pest K., Bajusz - Lukács (Laki, 63.), Nógrádi, Tóth Z. (Szatmári, a szünetben)
REAC: Farkas B. - Cseri, Pusztai, Horváth G., Makra - Somorjai (Dinka, 58.), Kapcsos, Bárányos (Sallai, 87.), Polonkai, - Nyerges, Török (Földvári, 71.)
Gólszerzők: Laki (79.), Sipos J. (89.), illetve Kapcsos (12.), Pusztai (87.)
Sárga lap: Bajusz (10.), Pavicevic (41.), illetve Farkas (70.)

Sidibe mesterhármasa három pontot ért a Lokinak

A címvédő Debrecen hazai pályán Ibrahim Sidibe mesterhármasával verte meg a kupagyőztes Fehérvárt.

Az előző fordulóban elvesztette idei veretlenségét a bajnok Debrecen Tatabányán, a Fehérvár pedig győzött ugyan a Vác ellen otthon, de akkor sem tavalyi formáját idézte.

A második játékrész sokkal élénkebb iramot hozott. Hat perccel a kezdés után Brnovic tört át a fehérvári védőkön a bal oldalon, majd remek ütemben ívelt Sidibéhez. A szenegáli légiós 4 méterről fejelt a hálóba (2-0). A fehérvári szépítés egy szöglet után érkezett, a labda a védő Fehér Zsolthoz került, aki Sitkuhoz továbbított. A csatár pár lépésről nem hibázta el a könnyű lehetőséget (2-1). A végeredmény az utolsó pillanatokban alakult ki: már a lefújás pillanatát várta a közönség, amikor mesteri labdával lépett ki Sidibe, a nyurga csatár százszázalékos ziccerben nem hibázott (3-1).

A Debrecen csapatkapitánya nélkül fejezte be a meccset. A 87. percben Sándor Tamás véletlenül megrúgott egy fehérvári játékost, amit Vad II játékvezető sárga lappal "jutalmazott". Mivel két perccel korábban ugyanilyen kártyát kapott hazaiak játékosa, ezért a rögtön villant a piros lap is.

Debreceni VSC-TEVA - FC Fehérvár 3-1 (1-0)

Debrecen, 7000 néző, V: Vad II.
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Vukmir, Komlósi, Leandro - Halmosi, Kiss Z., Sándor, Dzsudzsák (Virág, 89.) - Brnovic (Zsolnai, 85.), Sidibe
Fehérvár: Sebők - Csizmadia, Fehér, Kuttor, Mohl - Lattenstein (Terjék, 53.), Schwarcz, Farkas B. - Alumona (Horváth F., 71.), Sitku, Györök (Dvéri, a szünetben)
Gólszerző: Sidibe (16., 51., 93.), illetve Sitku (60.)
Sárga lap: Sándor (85., 87.), Komlósi (91.), Bernáth (92.), illetve Györök (28.), Terjék (86.), Kuttor (86.)
Kiállítva: Sándor (87.)

Az MTK az élre ugrott Vácon

Az MTK a papírformát igazolva elhozta Vácról a három pontot a két tizenegyest is hozó, 3-2-re megnyert meccsen és legalább hétfőig a tabella élére ugrott.

A lelkesebben játszó Vác egyenrangú ellenfele volt az MTK-nak az első félidőben. A két gól ellenére a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A hazaiak szerezték meg a vezetést: a 11. percben Svintek szögletét Rob kapásból kapura lőtte, a labda a felső lécről pattant a gólvonalon túlra (1-0). Büntetőből érkezett az egyenlítés félórányi játék után, amikor Kunzo buktatta Némethet a 16-oson belül. A büntetőt Kanta félmagasan a rossz irányba mozduló kapus mellett a hálóba vágta (1-1).

A második felvonásban az MTK több támadást vezetett, és a váciak két súlyos védelmi hibáját kihasználva idegenben szerezte meg a három pontot. Mindkétszer védőktől pattant a labda MTK-shoz. A félidő főszereplője a kék-fehérek játékosa, Rodenbücher volt, aki csapata harmadik gólját hat méterről lőtte a kapuba a 73. percben, öt perccel később pedig az ő kezezése miatt rúghatott 11-est a Vác.

Vác-MTK Budapest 2-3 (1-1)

Vác, 2000 néző, V: Török K.
Vác: Köteles - Kunzo, Udvari, Kovács P., Gáspár - Rusvay (Szabó, 80.), Laskai, Svintek (Palásthy, 63.), Sinkó (Vén, a szünetben) - Kulcsár, Rob
MTK: Végh - Kriston, Lambulic, Rodenbücher, Balogh - Bori, Kanta, Lipcsei - Hrepka - Czvitkovics (Pál, a szünetben) - Németh (Pintér, 71.)
Gólszerző: Rob (11.), Palásthy (78. - 11-esből), illetve Kanta (28. - 11-esből), Bori (58.), Rodenbücher (73.)
Sárga lap: Gáspár (63.), illetve Lipcsei (23.), Pintér (90.)

Öt vereség után idegenben győzött a DVTK

A Diósgyőr egygólos győzelmet aratott Kaposváron és ezzel véget vetett hervasztó, ötmeccses vereségi sorozatának. A mérkőzés két kiállítást hozott.

Az első félidő alacsony színvonalú, unalmas játékot hozott. A kaposváriak végig mezőnyfölényben játszottak, néhány helyzetet is kidolgoztak, de a diósgyőri kaput nem sikerült bevenniük.

Nagy hazai lehetőségekkel indult a második félidő, a vezetést mégis az emberhátrányban lévő borsodi együttes szerezte meg egy kontratámadásból, Szögedi révén, 14 méterről. A DVTK-ból Buz kapott piros lapot, kezezésért megkapta második sárga lapját, s ezzel a kiállítás sorsára jutott. A kaposváriak sokat tettek az egyenlítésért és erőfeszítéseiket a 75. percben koronázta siker, pedig időközben szintén második sárgával kiállította a játékvezető Grúzt is. Kovácsevics adott jobbról középre, a brazil Alves levette a labdát, majd 6 méterről a kapus felett a háló bal oldalába emelt (1-1). A jól küzdő Diósgyőr a találkozó legvégén megszerezte a győztes gólt. Egy eladott labda után Foxi középen egy csellel becsapta védőjét és 15 méterről a jobb sarokba lőtt (1-2).

Kaposvári Rákóczi-Diósgyőri VTK 1-2 (0-0)

Kaposvár, 2000 néző, V: Szarka Z.
Kaposvár: Milinte - Kozmér, Petrók, Zahorecz - Kovácsevics (Venczel, 89.), Vasziljevic (Szakály P., 60.), Grúz, Varga Z., Andruskó (Maróti, 63.) - Oláh, Alves
Diósgyőr: Szalma - Rubint, Katona, Elek - Farkas V., Sipeki, Vitelki (Binder, 81.), Foxi, Buz - Douva (Halgas, 87.), Simon A. (Szögedi, 50.)
Gólszerző: Alves (75.), illetve Szögedi (53.), Foxi (93.)
Sárga lap: Zahorecz (9.), Grúz (65., 69.), illetve Farkas V. (15.), Buz (46., 47.), Binder (47.), Foxi (82.)
Kiállítva: Grúz (69.), illetve Buz (47.)

Műsor, állás

Hétfő: FC Sopron-ZTE FC 18 ó

Az állás:
1. MTK Budapest 8 7 - 1 20- 5 21 pont
2. Debreceni VSC-TEVA 8 6 1 1 17- 6 19
3. Zalaegerszegi TE FC 7 6 1 - 16- 6 19
4. FC Tatabánya 8 4 2 2 17-12 14
5. Újpest FC 8 4 2 2 9- 5 14
6. Vasas 8 4 1 3 11-15 13
7. Győri ETO FC 8 3 3 2 12-10 12
8. FC Fehérvár 8 3 1 4 11-11 10
9. Diósgyőri VTK 8 3 - 5 9-13 9
10. FC Sopron 7 3 - 4 7-12 9
11. Budapest Honvéd 8 2 2 4 12-16 8
12. Paks 8 2 2 4 6-10 8
13. Kaposvári Rákóczi 8 2 1 5 8-13 7
14. PMFC-Pécs Plaza 8 1 4 3 11-12 7
15. Vác 8 1 2 5 9-16 5
16. REAC 8 - 2 6 9-22 2
Azonos pontszám esetén először a győzelmek száma rangsorol.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?