Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Az angol futballkapitány tovább alázza Beckhamet

2006.10.01. 13:21
Az angol szövetségi kapitány, Steve McClaren hivatalba lépése óta már kétszer is rá akarta venni a válogatottba való visszatérésre a Manchester United középpályását, Paul Scholes-t. Tette ezt aközben, hogy a vörös középpályással egyidős David Beckhamet szándékosan mellőzi, sőt a Real Madrid sztárját úgy sem hívja be az Európa-bajnoki selejtezőkre, hogy többen megsérültek a keretből.

Hiába próbálkozik visszacsábítani az angol válogatottba Paul Scholes-t Steve McClaren. A szövetségi kapitány a BBC egyik rádióműsorában elismerte, hogy a nyáron és a múlt héten is hívta a Manchester United 31 éves középpályását, hogy ismét szerepeljen a nemzeti csapatban.


Steve McClaren (fotó: AFP)

A szerepléstől 2004-ben visszavonult kiváló futballista azonban mindkétszer visszautasította a kérést. A 66 válogatottságig jutó futballista a döntését azzal indokolta, hogy több időt akar tölteni a családjával, de többen tudni vélték, hogy elégedetlen volt azzal a pozícióval, amelyben Sven-Göran Eriksson játszatta.

McClaren most azt mondta, a csapatába hosszú kihagyás után ebben a szezonban visszatért Scholes újfent a magánéletével indokolt, valamint klubjára akar koncentrálni.

A kapitány története azért is nagyon érdekes, mert a MU sztárja épp egy idős David Beckhammel. A szintén Manchesterben nevelkedett középpályást viszont deklaráltan mellőzi McClaren, sőt, most az Eb-selejtezőkre még több sérülés ellenére sem hívta vissza a Real-sztárt. Kidőlt a keretéből a védekező középpályás Owen Hargreaves és a jobbszélső Aaron Lennon.

McClaren most is hangsúlyozta, meghozott egy döntést, ahhoz pedig tartja magát. Új játékosok jönnek, mondja, de persze az ajtó soha nem lesz zárva. Ezt a sejtetést már korábban is megtette a kapitány, azonban ez csupán frázisnak tűnik lépései fényében.

15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft