Auguszta
-3 °C
2 °C

Csernus dokit is megbüntették a gyenge szereplés miatt

2006.10.06. 12:43
A győri futballistákat megbüntették a csapat gyenge szereplése miatt, de a pénzlevonás érintette még a pszichiátert is. A tévédoki, Csernus Imre egyetértett a döntéssel és eltökélt, hogy segít jó csapatot építeni az ETO-nál.

A Nemzeti Sport pénteki száma egy rövid hírben számolt be arról, hogy a Győri ETO FC vezetősége az elmúlt három fordulóban mutatot gyenge teljesítmény miatt három és fél millió forintra büntette a labdarúgó-csapatot és a szakmai stábot. Ez nem is lenne meglepő, de a játékosok, a szakmai igazgató, valamint az ügyvezető igazgató mellett megbüntették dr. Csernus Imrét, a csapat pszichiáterét is.

Együtt jóban-rosszban

"Jogosnak éreztem a büntetést, bár ez nem is büntetés, inkább következmény. Ugyanakkor ez engem csak jobban, jobb munkára motivál" - mondta a televízióból megismert pszichiáter. Csernus úgy véli, nincs semmi különleges abban, hogy őt is megbüntették, hiszen ha a csapatot büntetik, értelemszerű, hogy a körülötte dolgozókat is érinti a büntetés.


Csernus Imre (fotó: velvet.hu)

"Klement Tibor úgy fogalmazott, ha az eredmények közösek, az elmarasztalás is az. Együtt építjük a jövőt, együtt felelünk a jelenért is" - idézte az ügyvezető igazgató szavait Csernus, aki hozzátette, az ő munkájában is elengedhetetlen a teljesítmény-orientáltság. "Arányosan lett elosztva a felelősség és nekem is nagy felelősségem van a szereplésben" - mondta büntetése nagyságáról a Győrött egy éve tevékenykedő szakember.

Önmaguknak kell megfelelni

A futballban történő szerepvállalásáról annyit mondott, azért is kezdett bele, mert többektől hallotta, a játékoksok 17-18 éves korukban elkezdenek mentálisan lemaradni. "Ugyanakkor nem azt várom, hogy nekem, hanem sokkal inkább önmaguknak feleljenek meg a játékosok."

Ugyancsak cáfolta azt a néphiedelmet, hogy buták a magyar futballisták. "Nálunk Győrött a fiatal játékosok 60-70 százaléka jár főiskolára, hiszen felismerték, és a vezetőség is úgy véli, ha az intelligenciája fejlődik, az élet más területén is jobb lesz."

A befektetett munka kifizetődik

Eleinte nehezen fogadták el, nem ismerték módszereit. Volt olyan játékos, akivel futtatott 30 métert, majd egy hátizsákot adott rá, melybe súlyokat rakott. Ezeket a súlyokat különböző lelki terheknek nevezte el, majd miután így rosszabb lett a teljesítménye, elmagyarázta, ha cipeli a terheit, csak rosszabban teljesíthet.

"Egyre inkább elfogadtak, megfontolják, amit mondok, most már van olyan játékos is, aki saját lelki problémájával is megkeres. Tudják, azért jöttem, legyen egy jó csapat, és kezdik megérteni, a befektetett munka minden esetben kifizetődik."