Valér
4 °C
8 °C

Nem felelt meg az angol harmadosztályban a Fradi-védő

2006.10.11. 16:12
Újabb megalázó eset a magyar futballban: a válogatott kerettagságig eljutó, a Ferencvárossal és a Dunaújvárossal bajnok Kiss György nem kellett az angol harmadosztályban. A Chesterfield egyhónapos szerződést kötött vele augusztus végén, de a balhátvéd nem felelt meg a követelményeknek.

Augusztus végén merült fel a lehetőség, hogy az angol harmadosztályban szereplő Chesterfield leigazolja a Dunaferr-rel és a Ferencvárossal is magyar bajnoki címet szerző balhátvédet, Kiss Györgyöt. Kissnek nem volt klubja, mindenképpen szerette volna elhagyni az országot, hiszen harmincegy évesen valószínűleg ez lett volna az utolsó esélye egy jó szerződésre.

Fizikai lemaradása volt, és úgy látszik maradt is

A klubnak, amelyik a szintén védő Kovács Jánost is a soraiban tudja - 2005-ben Fülöp Márton védte a kapuját -, baloldali játékosra volt szüksége. Kiss számára nem sok jót sugallt, hogy előzetesen mindössze egyhónapos szerződést kötöttek vele. Az egyesület vezetői azzal indokolták a szokatlan megállapodást, hogy Kissnek fizikai lemaradása van, illetve a nyelvvel sem boldogult.

Roy MacFarland vezetőedző úgy nyilatkozott, hogy a nyelvi nehézségekben Kovács segítheti őt. Hittek abban, hogy mivel a török Fenerbahcénél is volt Kiss próbajátékon, megállja a helyét, mi több: erősítést is jelenthet a klubnak.

Remek és profi, mégsem kellett

Egy hónap elteltével azonban Kissről kiderült, nem képes a ritmust felvenni, és ugyan az udvarias edző szerint "remek és profi játékosról van szó", nem szerződtették. Az edzéseken részt vehetett, a tartalékcsapatig is eljutott, tovább viszont nem sikerült neki.

A Chesterfield jelenleg a harmadosztály tizenegyedik helyén áll, de a Ligakupában két bravúros sikert is elkönyvelhetett, hiszen a Wolverhamptont tizenegyesekkel ejtette ki, míg a Manchester City-t 2-1-re verte. A jövő heti következő fordulóban ismét első osztályú csapattal, a West Ham Uniteddel mérkőzik.