Konrád, Tivadar
9 °C
23 °C

Mourinho tovább mószerolja a Barcelonát

2006.11.01. 14:05
A 2-2-re végződött Barcelona-Chelsea Bajnokok Ligája-csoportmeccs után a vendégek edzője, Jose Mourinho folytatta a lelki hadviselést ellenfele ellen és színészkedéssel, a bíró befolyásolásával vádolta meg a katalánokat. A hazai csapat edzője, Frank Rijkaard meg azt mondta, azért futott be a pályára a lefújás pillanatában, mert köszönetet akart mondani a játékvezetőnek.

Agyondicsérte csapatát Jose Mourinho, miután a Chelsea egy utolsó percben szerzett találattal végül egy pontot szerzett a nagy rivális Barcelona otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi rangadóján.

"Nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapat" - mondta a portugál tréner a 2-2-es döntetlent követően. "Jól játszottunk, a játékosok nagyon erősek voltak mind mentálisan, mind fizikálisan. Úgy érzem, taktikailag végig mi irányítottunk egy remek gárda ellen. Sok gólszerzési lehetőségünk volt, így azt gondolom, megérdemeltük az egyenlítést, talán még többet is."

Nem könnyű bírónak lennni

Egy kis Mourinho-stikli a kezdés előtt

A Chelsea a kezdés előtt nem sokkal engedélyt kért és kapott az UEFA-tól arra, hogy kicserélje a szerelését. A londoni kékek eredetileg feketében léptek volna pályára, de Mourinho a fehér mellett döntött, írta a Mirror című angol bulvárlap. Azért, mert a Barcelona ősi ellenségének, a Real Madridnak fehér a színe és a portugál így akarta hergelni a katalánokat.

A londoniak kétszer is ledolgozták hátrányukat a nagy iramú és feszült találkozón. Előbb Frank Lampard parádés találata, majd Didier Drogba utolsó pillanatban szerzett gólja jelentette az egyenlítést.

A korábban évekig Barcelonában dolgozó portugál edző azonban nemcsak a sajátjait dicsérte, hanem megint nekiment az ellenfélnek. Mourinho az előző két BL-szezon során a Chelsea-Barca-párharcok a lelki hadviselés alatt minden eszközét bevetette és a keddi meccs előtt is azt mondta, előre tart a Barcelona színészkedő játékosaitól és a bírói ítéletektől.

"Azt hiszem nem könnyű játékvezetőnek lenni, ha a játékosok műesnek percről percre. Szerintem Frank Rijkaard szerencsés edző, mert a Barcelona sztárjait meccsről meccsre védik a bírók" - idézte a BBC honlapja az edzőt.

Látott két tizenegyest is

Mourinhonak az nem tetszett leginkább, hogy szerinte a barcelonaiak nyomást gyakoroltak Farina bíróra, aki tíz sárgát osztott ki kedd este, ebből hatot a kékeknek. Úgy látta, néha hét-nyolc hazai futballista vette körül a játékvezetőt, magyarázva neki. "Nem volt agresszív meccs. De ha ilyen sok lap van, főleg ellenünk, az azért történhet meg, mert a játékosok befolyásolják a bírót. Nem könnyű úgy a meccset vezetni, hogy a játékosok folyamatosan esnek és gurulnak a pályán."

Mourinho szerint két tizenegyest is kaphatott volna csapata, bár azt elismerte, nem látta az esteket televízión, ráadásul a bíró nem is élhet ezzel az eszközzel.

Befutott, hogy megköszönje

A hazaiak edzője, Frank Rijkaard is mondott érdekeseket a meccs után. Ő a lefújás pillanatában a pályára rohant, ugyanis Farina a tervezett hosszabbítás vége előtt egy perccel vetett véget a találkozónak. Rijkaardot játékosa, Carles Puyol tartóztatta fel.

"Valóban egy perccel korábban lefújta a meccset, de nem őt hibáztatom az eredményért. Csata folyt a pályán, ami végig nagyon érdekes volt és meg akartam köszönni a játékvezetőnek a részvételt."


Frank Rijkaard a pályán

A holland edző a csapata további BL-szerepléséről azt mondta, érdekes a helyzetük, de megpróbálják tenni a dolgukat és a lehető legjobb teljesítményt nyújtva kiharcolni a továbbjutást.

A Barca már nem hibázhat

A tíz ponttal álló Chelsea gyakorlatilag továbbjutott az A-csoportból, hátralévő két meccsén, előbb Brémában, majd Londonban a Levszki Szófia ellen elég egy pontot begyűjtenie és a legjobb tizenhat között van. A Barca ellenben a folytatásban - a Levszki otthonában és a Werder ellen - már nem hibázhat, különben óriási meglepetésre idejekorán kieshet a BL-ből. A csoport másik keddi meccsén a Werder simán nyert Szófiában, így versenyben van a továbbjutásért, a nulla pontos bolgár csapat már biztosan nem mozdulhat el a negyedik helyről.