Ervin
14 °C
21 °C

Lovaggá üthetik Beckhamet

2006.11.02. 16:22
A barátai tudni vélik, hogy hamarosan lovaggá ütik David Beckhamet. Felesége máris áradozik, de hivatalosan még nem erősítették meg a hírt.

Angol lapértesülés szerint hamarosan lovaggá ütik David Beckhamet, a Real Madridban légióskodó futballsztárt. Az Independent című napilap úgy tudja, hogy a 31 éves középpályás már megkapta a hivatalos értesítőt a ceremóniáról, ám a királynő sajtóirodája, illetve az érintett egyelőre nem erősítette meg a hírt.

Nem a futball miatt

Beckham nem az első labdarúgó lenne, aki neve elé illesztheti a Sir megszólítást: korábban a legendás Stanley Matthews, Bobby Charlton, 1966 világbajnoka is hasonló megtiszteltetésben részesült, de lovaggá ütötték Tom Finney-t is. Az edzők közül a Manchester United korszakalkotó trénere, az 1968-as BEK-győzelem mestere, Matt Busby érdemelte ki a címet.

Azonban a fenti játékosokat futballtudásuk, illetve az Angliának szerzett világbajnoki cím miatt tüntették ki, addig a jelenleg a leghíresebb angolnak számító Beckhamet a 2012-es londoni olimpia pályázatában végzett tevékeny közreműködése miatt érheti a megtiszteltetés. Aktív futballistát még soha nem ütöttek lovaggá.


Ha egyszer visszatér a válogatottba, lovagként (fotó: EPA, Index)

Beckhamnek szüksége is van mostanában hasonló sikerélményre, hiszen a futballpályán elkerülik a sikerek. A válogatottnál a sorozatos sérülések után sem számít rá az új japitány, a Real Madrid kezdőcsapatából is végleg kikerült. Ezek után nem meglepő, hogy a madridiak készek lemondani róla, még úgy is, hogy közel húszmillió eurót buknak is rajta.

Victoriának nagyon tetszene

Külön érdekes, ahogy Beckham felesége, Victoria lereagálta az esetet. "El tudja képzelni? Ó, annyira szeretném, igazán mesés lenne. De olyan abszurd és csodálatos, nem? Lady Victoria. Ez olyasmi, ami megjelenik az újságban és azt gondolom róla, hogy igazán szórakoztató" - mondta egy rádióműsorban.

Az Independent azonban sietett megjegyezni, hogy Beckham lovaggá ütése esetén sem szólíthatnák az etikett szerint Lady Victoriának. Az csak a hercegek, earlök és márkik lányainak jár, hogy keresztnevük elé a Lady előtagot biggyesszék.

Felesége szerint a 31 éves futballista megérdemelné az elismerést, mert nagyon sokat jótékonykodott már és nagy szerepet vállalt a 2012-es olimpiai pályázat sikerében is. Persze emellett az egyetlen angol futballista, aki három vébén is betalált és az ötödik legtöbb válogatottsággal rendelkezik.

Senki nem tud semmit

A kitüntetés hírét azonban egyelőre sehonnan nem erősítették meg, az elsősorban Beckham baráti köréből szivárgott ki. A jól értesült kör egyik tagja azt állította, a futballista már meg is kapta az értesítést. Ezt maga szóvivő cáfolta, aki szerint ha lenne is ilyen levél, az titoktartásra kötelezné a címzettet.