Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Újabb botrány az argentin bajnokságban

2006.11.15. 15:09
Az argentin labdarúgó bajnokságban idén már a negyedik összecsapás szakadt félbe idő előtt. Ezúttal Racing Club szurkolói nem bírták a feszültséget és csaptak össze a rendőrökkel miután csapatuk vesztésre állt az Independiente ellenében.

Ismét félbeszakadt egy meccs az argentin labdarúgó bajnokságban. Az Independiente, amely az előző fordulóban idegenben nyert a Newell's Old Boys együttese ellen, győzelmi reményekkel fogadta a Racing Club együttesét. A találkozó előtt a hazaiak az 5., míg a vendégek a 6. heléyen álltak a táblázaton.

A találkozó a hazaiak kedvére alakult, hiszen a hetedik percben már vezettek is Montenegro büntetőjét követően, majd a második játékrész elején ismét ő volt eredményes, ezúttal akcióból.

A második játékrész 19. percében aztán a vendégek szurkolói nem bírták tovább csapatuk szenvedését és nekitámadtak a rendőröknek. A biztonságiak végül könnygázt is bevetettek, és miután a játéktéren semmit nem lehetett látni a füsttől és a könnygáz is a pálya felé szállt, a játékvezető beszüntette a találkozót.

Az argentin bajnokságban ez volt idén a negyedik összecsapás, amely félbeszakadt, ám amíg három esetben a szurkolók miatt kellett idő előtt abbahagyni a játékot, egy alkalommal az egyik csapat vezetői fenyegették meg a játékvezetőt a szünetben, aki ezután már a második félidőt sem játszatta le.

Ezek után nem is volt meglepő, hogy a stadionokban egyre inkább eluralkodó szurkolói erőszak megfékezésére szokatlan és drasztikus lépésre szánta el magát az Argentin Labdarúgó Szövetség: egyelőre az év végéig megtiltotta, hogy az élvonalbeli mérkőzésekre beengedjék a vendégcsapat drukkereit. "Jelen helyzetben nem hozhattunk más döntést" - mondta Julio Grondona, a szervezet elnöke.

15%
4999 Ft
4250 Ft
15%
5999 Ft
5100 Ft