Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

A Fradinak nem arról kell híresnek lennie, hogy ilyen játékot produkál

2006.11.23. 14:18
A Ferencváros labdarúgó csapata kettős győzelemmel jutott tovább a Gyirmót ellen a Magyar Kupában. Az első találkozó egygólos sikere után, a visszavágón félóra elteltével még két gólt szerzett a zöld-fehér együttes. A gyirmótiak edzője ezért sem érti, mi szükség volt a vendégek durva játékára, minek következtében három játékosukat is kiállította a jatékvezető.

"Ez egy sportszerű meccs volt, melyen néhány játékos elragadtatta magát, tőlük kellene megkérdezni miért" - mondta Hannich Péter, a másodosztályú Gyirmót vezetőedzője. A volt győri válogatott játékos a szerdai Ferencváros elleni Magyar Kupa találkozó után nyilatkozta több helyen is, hogy ha a magyar labdarúgás arrafelé halad, amid a zöld-fehérek mutattak be sportszerűség címén a csapata elleni találkozón, az nagyon rossz irány.

Hannich azután tette ezt a nyilatkozatot, hogy a fővárosiak az első találkozó egygólos sikere után, a visszavágón félóra elteltével már két góllal vezettek, és szinte biztos továbbjutónak számítottak. Mégis a folytatásban három játékosukat is kiállította a játékvezető, valamennyi esetben érthetetlen és durva szabálytalanság után.

Hannich ugyanakkor kiemelte a játékvezetést, mely szerinte Magyarországon egyedülálló volt. "Nagyon jól vezette Bede a meccset, már a találkozó elején próbálta megfogni a durva szabálytalanságokat és a kiállítások is jogosak voltak" - véli az egykori játékos. Véleménye szerint a Fradi akkor se szólhatott volna egy szót sem, ha a hajrában még csapatkapitányát, Lipcsei Pétert is kiállítják, amikor hátulról csúszott rá egy hazai játékos lábára.

A kétszeres bajnok játékos szerint a Fradinak nem arról kell híresnek lennie, hogy ilyen játékot produkál. "Én is olvasom a híreket, tudom nagy a pénztelenség és a bizonytalanság a klubnál, és ez átragad a játékosokra is. Ugyanakkor a televízióban láttam pár Fradi meccset és elmondhatom, többet megengednek a zöld-fehér játékosok, mint mások" - mondta Hannich.

A gyirmóti edző úgy véli, az érthető, hogy a fuldokló minden szalmaszálba belekapaszkodik, de azzal a Fradi játékosainak is tisztában kellene lenni, nem a gyirmótiak tehetnek róla, hogy ilyen helyzetbe került a klub.