Viola
-5 °C
-2 °C

A lettek ellen javított a magyar futballválogatott

2007.02.07. 18:04
A megfiatalított, és újra újoncokat avató magyar labdarúgó-válogatott szerdán sokkal szimpatikusabb felfogásban játszott, mint Ciprus ellen kedden. A letteknek mindössze egy nagy helyzete volt, akkor Fülöp a helyén volt, Priskint pedig nem tudták megfékezni a lett védők. A Watford csatára duplázott, és a klasszikus mesterhármastól csak a kapufa fosztotta meg.

A magyar labdarúgó-válogatott a ciprusiak elleni kínos 2-1-es vereség után Lettország ellen a becsületéért is küzdött, és a játékában már voltak olyan jelek, amelyekre lehet építeni. A letteknél egy félidőt apályán töltött a Dinamo Kijevben is megfordult, jelenleg a Getafét erősítő Maris Verpakovskis, aki a 2003-as Európa-bajnoki selejtezőn egymaga verte meg a pótselejtezős helyre akkor esélyes magyar csapatot.

Priskin: hat meccs, négy gól

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja szerint Verpakovskis ezen a meccsen nem villogott, annál inkább a Watford magyar csatára, Priskin Tamás. Priskint némileg érthetetlenül csak a második félidőben küldte pályára kedden Várhidi Péter kapitány, ám így is gólt szerzett. Szerdán pedig már kettőt is, mindkétszer igazi befejező csatárként döntötte el a meccset.

Az elsőnél Tőzsér bal lábas lövése után a Kolinko kapusról kipattanó labdát vágta a kapuba, másodszor a kijevi Farkas Balázs lendületes elfutása után jól érkezett középen, és az üres kapuba passzolta a labdát. A huszonegyedik életévét szeptemberben betöltő Priskin hatodik meccsén negyedik gólját lőtte. A válogatott legutóbbi három meccsén mindig eredményes volt, szerdán először duplázott.

Rend a védelemben, lendületes csatársor

Hogy a klasszikus mesterhármas nem jött össze, arról pedig leginkább a kapufa tehetett, hiszen Sándor indítása után egyedül tört kapura, az ötös sarkáról a kapus mellett nagy erővel el is lőtte a labdát, ami nem jutott el a hálóig.

A letteknek mindössze két nagy helyzete volt, Fülöpnek egyszer kellett bravúrt bemutatnia. A légiósait nélkülöző magyar védelem ezúttal sokkal jobban összpontosított, mint Ciprus ellen.

"Gratulálok mindenkinek, nemcsak azoknak, akik most jelesre vizsgáztak küzdeni tudásból és győztek, hanem azoknak is, akik tegnap játszottak, s most kimaradtak a csapatból" - nyilatkozta a mérkőzés után Várhidi Péter. "Mindenkit dicséret illet, mert megtette a magáét, annyit tett hozzá a csapat játékához, amennyit az adott helyzetben tudott. A Lettország elleni győzelem mindenképpen elismerésre méltó eredmény, de semmiképpen sem szabad túlértékelnünk, mert tisztában kell lennünk azzal, hogy vannak még hibák, amelyeket feltétlenül javítanunk kell" - összegzett.

"Nagyon sajnálom, hogy a tegnapi vereség után otthon már leírtak minket. Jó lenne, ha sokkal többet tudnánk együtt gyakorolni, de erre sajnos nincs lehetőség, így mindenkinek tudomásul kell venni, hogy mi a mérkőzéseken tudunk gyakorolni, az elkövetkező időszak erről fog szólni. Nem gondoltam volna, hogy egy meccs után elfogy a türelem, miközben novemberben még mindenki a fiatalítás fontosságát hangsúlyozta" - mondta az MTI-nek a szakember.

Jegyzőkönyv:
Magyarország-Lettország 2-0 (1-0)
Larnaca, 100 néző, v: Kailisz (ciprusi) gól: Priskin (31., 53.)
Magyarország: Fülöp - Csizmadia, Balogh, Vaskó, Pollák - Filkor (Tóth B., 89.), Zsidai, Tőzsér - Kanta (Sándor Gy., 69.) - Farkas (Tisza, 89.), Priskin (Hrepka, 94.)
Lettország: Kolinko - Klava, Gorkss, Ivanovs, Zirnis (Kacanovs, 57.) - Visnakovs, Morozs, Astafjevs (Kosmacovs, 54.), Solonicins (Surmis, 84.) - Verpakovskis (Pahars, a szünetben), Rimkus (Karlsons, a szünetben)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!