Huba
17 °C
33 °C

Bénázó kapusok hétvégéje

2007.02.13. 09:39
Hiába játszanak világklasszisok Európa vezető bajnokságaiban, egy-egy bénázó kapus nagyobb szerepet játszhat egy csapat győzelmében, mint tíz klasszis mezőnyjátékos. Az elmúlt hétvégén volt aki az ellenfélhez ütötte a labdát, más egyszerűen belerúgta saját játékosába, míg olyan is volt, aki liszteszsákot játszott. Videók

A jelentősebb európai labdarúgó-bajnokságokban a hétvégén nem rendeztek ugyan kifejezett rangadókat, ennek ellenére számos pályán akadtak szép megoldások, nagy gólok.

Most azonban azokra térnénk ki, melyeket komoly kapushibák előztek meg.

A Newcastle-Liverpool angol bajnoki találkozón a vendégek kerültek előnybe, miután a hazaiak kapusa röviden szabadított fel, Jermaine Pennant a megszerzett labdával az alapvonalig ment, majd visszagurítását Craig Bellamy lőtte az üresen maradt kapuba.

A hazaiak egyenlítő gólja még ennél is viccesebb körülmények között született. Egy indításra Claudio Reyna kapus kijött, de felszabadító lövédse a rátámadó Obafemi Martins és közötte oda-vissza pattogott, majd a hazaiak támadója előtt maradt, aki tolt rajta egyet, majd az üres kapuba gurított.

Három potyagól a Real meccsén

Spanyolországban David Beckham egy hónap után tért vissza, rögtön góllal. A spanyol lapok az egekig magasztalják a Real Madrid angol játékosát, de ha jobban megnézzük gólját, az nagyban a Real Sociedad kapusának érdeme is, aki késve vetődött.

A baszk kapus a második gólnál is nagyot hibázott, amikor egy beadásra túl kényelmesen indult ki, így a berobbanó Ruud van Nistelrooy könnyedén fejelhetett a kapuba.

A meccs legnagyobb potyáját azonban a madridi kapus, Iker Casillas szedte be, aki a meccs nyolcadik percében még 0-0-s állásnál egy jobboldali beadást maga elé ütött ki. Miközben magatehetetlenül esett a hálóba, a hazaiak támadója Aranburu könnyedén fejelt a kapuba.

Adriano remeklése, a kapus kínja

Az olasz bajnokságban is akadt béna kapus, a Chievo-Inter meccsen Adriano a 40. másodpercben betalált. Egy gyors ritmusváltás után a tizenhatos baloldaláról lőtt és miután a kapus későn reagált, a labda a balkapufáról a kapuba vágódott.

Ennél nagyobb hibája volt a második Inter-gólnál, amikor Hernan Crespo nem túl erős lövésére úgy dőlt el, mint egy lisztes zsák, így a pattogó labda a jobb alsó sarokba vágódott.