Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Király Gábor távozik a Crystal Palace-tól

2007.05.07. 11:29
Három szezon után nem tart igényt Király Gáborra klubja, az angol másodosztályú Crystal Palace. Egyelőre nem tudni, hol folytatja a válogatott kapus, akinek lejárt a szerződése a dél-londoniaknál.

A szezon végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg Király Gáborral a Crystal Palace. A másodosztályú dél-londoni futballklub menedzsere a bajnokság utolsó fordulója után jelentette be, hogy a júliusban lejáró megállapodás végével a magyar válogatott kapusa távozhat.


Király: vége a Palace-nál (fotó: AFP)

Király 2004-ben igazolt a berlini Herthából az akkor a Premier League-be feljutott Crystal Palace-ba. A klub csak egy szezont töltött el az első osztályban, ahonnan drámai körülmények között, az utolsó fordulóban esett ki. A magyar kapus maradt a kiesés ellenére is, noha minden átigazolási szezonban felmerült, több csapat is vinné. A londoniaknak a másodosztályban töltött első szezon után nem sikerült azonnal a feljutás, aztán Ian Dowie edző helyett jött az akkor az U21-es válogatottnál dolgozó Peter Taylor.

Az új menedzser megjelenésével lett Király sorsa egyre nehezebb, előbb mellőzte őt Taylor, majd kétszer is kölcsön adta, előbb a szintén londoni West Hamnek, majd az Aston Villának. A kapus többször is említette, edzője nem igazán egyenes vele, aztán amikor visszatért, mégis számított rá a szezon második felében.

Király végigvédte a tavaszt, az utolsó három meccsen azonban mégis az argentin Julian Speroni védett, mert Taylor azt mondta, most neki is lehetőséget ad. A Palace-nak most sem jött össze a visszajutás, végül a 12. helyen végzett.

A szakítást az edző azzal magyarázta, hogy a másik két kapusnak - Speroni mellett Scott Flinders is ezen a poszton játszik - élő szerződése van, míg Királynak lejár a megállapodása, ezért őt nem érdemes megtartani.

Egyelőre nem tudni, Király hol folytatja, de az alapján, hogy télen két első osztályú klub is kölcsön vette, a 31 éves kapus bármelyik Premiership-klubnál megbízható és bármikor bevethető tartalékkapus lehetne.