Jolán
2 °C
4 °C

Király Gábor távozik a Crystal Palace-tól

2007.05.07. 11:29
Három szezon után nem tart igényt Király Gáborra klubja, az angol másodosztályú Crystal Palace. Egyelőre nem tudni, hol folytatja a válogatott kapus, akinek lejárt a szerződése a dél-londoniaknál.

A szezon végén lejáró szerződését nem hosszabbítja meg Király Gáborral a Crystal Palace. A másodosztályú dél-londoni futballklub menedzsere a bajnokság utolsó fordulója után jelentette be, hogy a júliusban lejáró megállapodás végével a magyar válogatott kapusa távozhat.


Király: vége a Palace-nál (fotó: AFP)

Király 2004-ben igazolt a berlini Herthából az akkor a Premier League-be feljutott Crystal Palace-ba. A klub csak egy szezont töltött el az első osztályban, ahonnan drámai körülmények között, az utolsó fordulóban esett ki. A magyar kapus maradt a kiesés ellenére is, noha minden átigazolási szezonban felmerült, több csapat is vinné. A londoniaknak a másodosztályban töltött első szezon után nem sikerült azonnal a feljutás, aztán Ian Dowie edző helyett jött az akkor az U21-es válogatottnál dolgozó Peter Taylor.

Az új menedzser megjelenésével lett Király sorsa egyre nehezebb, előbb mellőzte őt Taylor, majd kétszer is kölcsön adta, előbb a szintén londoni West Hamnek, majd az Aston Villának. A kapus többször is említette, edzője nem igazán egyenes vele, aztán amikor visszatért, mégis számított rá a szezon második felében.

Király végigvédte a tavaszt, az utolsó három meccsen azonban mégis az argentin Julian Speroni védett, mert Taylor azt mondta, most neki is lehetőséget ad. A Palace-nak most sem jött össze a visszajutás, végül a 12. helyen végzett.

A szakítást az edző azzal magyarázta, hogy a másik két kapusnak - Speroni mellett Scott Flinders is ezen a poszton játszik - élő szerződése van, míg Királynak lejár a megállapodása, ezért őt nem érdemes megtartani.

Egyelőre nem tudni, Király hol folytatja, de az alapján, hogy télen két első osztályú klub is kölcsön vette, a 31 éves kapus bármelyik Premiership-klubnál megbízható és bármikor bevethető tartalékkapus lehetne.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?