Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Roberto Carlos Isztambulba költözik

2007.06.06. 11:00
Tizenegy idény után elhagyja a Real Madridot, és nyártól a török bajnok Fenerbahcéban folytatja pályafutását Roberto Carlos, a brazilok elnyűhetetlen futballsztárja.

Márciusban jelentette be távozását a Real Madridtól a csapat brazil világklasszis hátvédje, Robert Carlos. Az utóbbi évtized egyik legmeghatározóbb realos futballistája a közelmúlt sikertelenségével magyarázta azt, hogy nem kötött új megállapodást a klubbal.

"Nem újítom meg a szerződésemet, ebben egészen biztos vagyok. Az én időm a Realnál lejárt, útjaink elválnak. Azok után jutottam elhatározásra, hogy az utóbbi három évben semmit sem nyertünk a csapattal."

A 34 esztendős hátvéd tizenegy szezont töltött el Madridban: 1996-ban az Internazionalétól érkezett és a Real edzője ugyanúgy Fabio Capello volt, mint most. (Capello második érkezésekor, egy évvel ezelőtt azonnal azt fontolgatta, megválik Carlostól.) A 2002-ben világbajnok klasszis egyaránt háromszor nyerte meg a spanyol bajnokságot és a Bajnokok Ligáját csapatával.

A sajtó kapcsolatba hozta Brazíliával, Katarral, sőt még arról is cikkeztek, hogy a Red Bull Salzburgba szerződik. Ezt azonban gyorsan cáfolta a csapat másodedzője, Lothar Matthäus, aki azt mondta, el kellene adniuk az egyik edzőközponjukat, hogy kifizessék a bérét.

Roberto Carlos végül két évre írt alá az isztambuli Fenerbahcéhez, az isztambuliak már tavaly meg akarták szerezni őt, ám akkor még nem tudták kivásárolni élő szerződéséből.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft