Valér
4 °C
8 °C

A Real és a Barca is kirúghatja sikeredzőjét

2007.06.19. 15:07
Szinte biztosan edzőt vált a bajnok Real Madrid, valószínűleg az FC Barcelona. A fővárosik klubhoz Bernd Schuster, a volt Barca-futballista érkezhet Fabio Capello helyére, Katalóniában az Arsenal trénere, Arsene Wenger válthatja az idén semmit nem nyerő Frank Rijkaardot.

Napokon belül edzőt cserélhet a Real Madrid és nagy riválisa, az FC Barcelona. A bajnokcsapatnál már márciusban felmerült, Fabio Capello helyét a volt Barca- és Real-játékos Bernd Schuster veszi át. A Getafét irányító szakemberrel állítólag előszerződést is kötöttek, ám az olasz tréner az utolsó napon megnyerte a ligát, elméletileg megerősítve posztját.

Schusternek előszerződése van

Szerződése 2009-ig él, de kedden az AS és az ABC politikai lap azt írta, Ramón Calderón elnök úgy döntött, kirúgja Capellót. Az újságok úgy tudják, csak azért nem hivatalos még a vezető döntése, mert a Getafe szombaton kupadöntőt játszik a Sevillával, és nem akarják megzavarni a felkészülését. Schustert jövő hétfőn vagy kedden mutathatják be a Realnál.

Capello így 1997-es realos bajnokságát követően ismét győztesként hagyhatja el a klubot, ám akkor magától ment, vissza a Milanhoz, ezúttal küldenék. Mint legutóbbi sajtótájékoztatóján elmondta, ha elbocsátják, valószínűleg felhagy az edzősködéssel, visszavonul.

A Real Madrid négy éve, legutóbbi bajnoki címének másnapján is elküldte trénerét, Vicente del Bosquét, mert nem nyerte meg a BL-t.

Nincs sokkal jobb helyzetben a Barcelona trénere, Frank Rijkaard sem. A holland tavaly Bajnokok Ligáját és bajnokságot nyert a katalánokkal, utóbbiból sorozatban a másodikat, idén viszont semmit. Angliában a The Sun állítja, Arsene Wenger a kiszemelt a helyére.

Nem csak Henry, Wenger is kell

A Barca egyik igazgatója, Ferran Soriano múlt héten Franciaországban tárgyalt az arsenalos Thierry Henry átigazolásáról, a francia sajtó szerint nem csak a londoniak legjobb futballistáját, de edzőjüket is vinné.

Wenger mindig hangoztatta, ki akarja tölteni 2009-ig érvényes megállapodását, ám az utóbbi hónapokban nem a legjobb a kapcsolata a klubvezetéssel. Áprilisban amerikai befektetők jelentkeztek az Arsenal megvételére, David Dein, Wenger legnagyobb szövetségese támogatta az egyesület eladását.

Korábban Wengerrel együtt ellenezte, de rájöttek, hiába a hosszú távú, fiatal játékosokra építő stratégia, ha nem igazolnak klasszisokat, nem tudnak versenyezni az évente kiköltekező Chelsea-vel, a gazdag Glazer család irányította Manchester Uniteddel és az új amerikai tulajdonosoknak köszönhetően még tehetősebbé váló Liverpoollal.

Deinnek a többi Arsenal-részvényest nem sikerült meggyőznie, ragaszkodnak az egylet angol gyökereihez, ezért kitúrták őt az elnökségből. Tíz éve Wengert Dein vitte az Arsenalhoz, nem csak főnöke, legjobb barátja is volt a klubnál.

Sem a Barcelonától, sem az Arsenaltól nem erősítették meg, hogy tárgyalnának.