Éjjel átfestették a Fradi-pálya székeit

2007.08.28. 11:03
"Sose halunk meg!" - keddre virradóra ismeretlenek ezt a feliratot festették fel a Ferencváros labdarúgó-stadionjában, a székházzal szemközti oldal székeire.

A Ferencváros labdarúgócsapata mindig is arról volt híres, hogy jelentős szurkolótábor áll mögötte. Talán éppen emiatt, és a sikertelenebb években is kitartó szimpatizánsok miatt a tavalyi szezonban egy 12-es mezt húztak fel a stadionban, melyre csak annyit írtak: szurkoló.

Mostanra azonban jelentős lett az ellentét a klub vezetése és a szurkolók egy jól szervezett csoportja között. Az elnökség ugyanis úgy véli, a klub jelenlegi borzalmas anyagi helyzetéhez jelentősen hozzájárultak azok a szurkolók, akik miatt az elmúlt években többmillió forint büntetést kellett fizetni.

Képek: ftc.hu, webkamera

Ezt a kijelentést a Ferencváros Szurkolók Szövetsége (FSZSZ) ugyan visszautasítja, de vezetőik a meccsekről jelenleg ki vannak tiltva. A kitiltás elsősorban két szurkolói csoportra, a Stormy Scamps és a Green Monsters tagjaira érvényes.

Ugyanakkor hétfőről keddre virradó éjjel a két szurkolói csoport állandó helyén - a Nagyvárad tér felőli kapu mögötti K-L szektorokban - ismeretlenek több tucatnyi széket átfestettek. Az eset nyomán a zöld székek fehérek lettek, és a Sose halunk meg! felirat bontakozott ki.

A klub munkatársai gyorsan reagáltak és fél tizenegyre már el is tüntették a feliratot.

A szurkolók két éve üzentek már így az akkori klubvezetések, egy éjszaka a Furulyás takarodj! felirat foglalta el a kapu mögötti lelátórészt.  • Hírek
  • Hírek