Natália
1 °C
7 °C

Senki nem hallotta, mit mondott, mégis kiállították

2007.10.09. 13:23
Az egykori válogatott labdarúgó, Rósa Henrik csak csere volt a BKV Előre hétvégi meccsén, de még mielőtt pályára léphetett volna, kiállították, mert vitatott egy játékvezetői döntést. Ő azonban úgy véli, még a közelében állók sem hallották, mit mondott. Pechjére a partjelző azonban igen.
Rósa Henrik a Vasas színeiben

"Semmi különös nem történt, melegítettem a többi cserejátékossal és egy játékvezetői döntésre tettem egy megjegyzést. Olyan helyen álltam, hogy a partjelzőn kívül ember nem hallhatta, amit mondtam. Nem volt olyan súlyos, amiért ki kellett volna állítani, főleg nem annak a fényében, hogy tíz perccel korábban az ellenfél egyik játékosa szinte ugyanezt mondta és ő csak sárga lapot kapott" - mondta Rósa Henrik a BKV Előre labdarúgója, akit a hétvégi Szolnok elleni másodosztályú bajnokin állítottak ki.

Rósa úr, mára vége magának

Az eset érdekessége, hogy Rósa csak csere volt, és bemelegítés közben, még mielőtt pályára léphetett volna, állította őt ki Mészáros játékvezető. A játékos elmondása szerint még a közelében melegítő csapattársai se hallották, amit mondott, ellenben meghallotta a partjelző, aki csak annyit mondott neki: "Rósa úr mára vége magának."

"A partjelző kihívta magához a játékvezetőt, az pedig kiállított, hiába mondtam neki, nem kell ügyet csinálni egy ilyen szólásból, amely több is előfordul egy meccsen. A bíró azt mondta azért állít ki, mert sokan hallották, pedig aki ismeri a BKV-pályát, az tudja, ha a lelátóval ellenkező sarokban melegítek, az ott elhangzottakat nem sokan hallhatják" - mondta a 33 esztendős játékos, akit eddig még soha nem állítottak ki szövegért.

Keresztül a pályán

Rósa a kiállítása után keresztbe ment le a pályán, hogy legalább pályára lépjen, ha már kiállították. Ezért a játékvezető még külön figyelmeztette, hogy beírja fegyelmezetlenségét a jegyzőkönyvbe. Holott ha a pályán kívül ment volna az öltözőbe - a szabályok szerint csak akkor lehet folytatni a találkozót, ha a kiállított játékos már az öltözőbe ment - sokkal hosszabb időt vett volna igénybe. A kiállítás egyébként a 70. percben történt, amikor a BKV még 1-0-ra vezetett, de a vendégek a 83. percben egyenlíteni tudtak.

A partjelző fontoskodása

"Úgy érzem, a kiállítás a partjelző fontoskodása miatt történt, hiszen előtte nem sokkal egy tizenegyesgyanús szituációnál az ellenfél egyik játékosa szinte ugyanazt mondta, mint én. Nem tudom milyen büntetésre számíthatok, de magamat már megbüntettem azzal, hogy nem játszhatok a következő fordulóban. Mivel nem vagyok visszaeső, remélem maximum két meccsel megúszom" - mondta Rósa, aki nem kívánta megismételni a játékvezetőnek tett kijelentését.

Csak annyit mondott, a sporttárs anyját nem szidta, mert azt senkinek sem szokta, viszont a szitkozódásban egy férfi nemiszerv azért szerepelt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?