Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ecclestone-ék megveszik Buzsákyt

2007.10.30. 11:26
A Plymouth Argyle magyar középpályása, Buzsáky Ákos félmillió fontért a londoni Queen's Park Rangersbe igazol. Egyelőre kölcsönbe kerül a Bernie Ecclestone és Flavio Briatore irányította kicsapathoz, januártól lesz végleges a váltás.

Az angol másodosztály hetedik helyén álló Plymouth Argyle-ból a 23. helyezett Queens's Park Rangershez igazol Buzsáky Ákos. A hétszeres válogatott középpályás mégsem hozott rossz döntést: a Championship egyik legkisebb költségvetésű, vidéki klubját cseréli a néhány hónapja Bernie Ecclestone és Flavio Briatore irányította londoni egyesületre. Igaz, két magyar csapattársát, Halmosi Pétert és Tímár Krisztiánt is maga mögött hagyja.

Buzsáky Ákos a válogatott mezében (fotó: AFP)

A hírről a Nemzeti Sport számolt be, az angol lapok kedd reggel csak azt írták, Buzsáky biztosan elhagyja a cornwalli kiscsapatot. A szezon végén lejáró szerződésű játékosnak a múlt héten ajánlottak új szerződést - írta a sportlap -, de azt Buzsáky nem fogadta el. A hangzatos véleményei miatt Angliában kedvelt Ian Holloway menedzser ezután kihagyta a hétvégi csapatából a középpályást. Holloway mindenképp meg akarta volna tartani a szurkolók kedvencét, de hétfőre belátta, elveszíti egyik legjobbját.

A Nemzeti Sportnak maga az érintett erőítette meg az átigazolás tényét.

Buzsáky egyelőre kölcsönbe kerül Londonba, majd a téli átigazolási időszakban lesz végleges az üzlet és 500 ezer fontot, 180 millió forintot utal majd érte a QPR.

"Nagyon valószínű, hogy távozik. Ez még nem történt meg, még nem ment át az orvosi vizsgálaton. Ha azonban összejön az üzlet, az nagyon csodálatos lesz neki és a klubnak is" - nyilatkozta a plymouth-i edző a klub honlapján látható videón. Holloway mégsem volt felhőtlenül boldog az üzlettől. - Megpróbáltam mindent megtenni annak érdekében, hogy jól érezze magát. Nagyon nehéz dolog külföldiként, egyedül, távol a családodtól futballozni. Honvágya volt, ezért hoztam két magyar játékost is, akik segíthettek neki is és nekünk is. Nagyon kemény munkát végeztünk Ákossal és most más fog ebből hasznot hajtani."

A menedzser szavaiból is kiderül, a QPR-ral a játékos ügynöke, Filipovics Vladan hozta össze a boltot. Azt nem lehet tudni, Holloway múltjának van-e szerepe az átigazoláshoz, de a Plymouth jelenlegi menedzsere 2006 előtt öt évet töltött el a londoniaknál.

Az átigazolás félmillió fontos összege Hollloway kesergése ellenére jó üzletet jelez: 2004-ben 275 ezer fontért vették meg Buzsákyt a Portótól. Ennek ellenére nem klubrekord: 1997-ben a saját nevelésű Micky Evansot 750 ezer fontért adták el a Southamptonnak. Ha azt vesszük, hogy a nyáron 400 ezer fontot adott ki az Argyle Halmosi Péterért, akkor is százezer fontos pluszban van a klub.

A QPR utoljára az 1995-96-os szezonban szerepelt a Premier League-ben. Utolsó igazán ismert játékosa a most már Liverpoolban szereplő Peter Crouch. Az 1882-ben alapított nyugat-londoni csapat egyetlen eddigi eredménye az 1967-es Ligakupa-győzelem. A QPR augusztusban elbocsátott edzője az a John Gregory volt, akit tavaly kitartóan hoztak hírbe a magyar válogatottal. A csapat jelenlegi edzője az olasz Liugi de Canio.