Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A Győr kiütötte a Debrecent

2008.03.01. 18:30
A magyar labdarúgó-bajnokságban a tavalyi bajnok Debrecen sima vereséget szenvedett Győrben, míg a jelenlegi listavezető MTK otthon nem tudta verni a Paksot. Oktatott a Siófok és a Nyíregyháza.

Kiütötték a bajnokot

A címvédő Debrecen kikapott Győrben a labdarúgó Soproni Liga 17. fordulójában, ezzel nem tudta kihasználni az Újpest pénteki botlását, hogy elszakadjon a lila-fehérektől. Egyúttal az Újpest és a Debrecen vereségével a Budapest Honvéd visszaszerezte a második helyett az MTK mögött.

Hatalmas szélben, kiegyenlített mezőnyjátékot hozott az első félidő. A kapuk ritkán forogtak veszélyben. A hazai csapat büntetőből szerzett vezetést az első játékrész végén. Szünet után az ETO remek védekezésével nem tudott mit kezdeni a bajnokcsapat, a győriek pedig szinte százszázalékosan kihasználták helyzeteiket, így megérdemelten nyertek.

Győri ETO FC - DVSC-TEVA 3-1 (1-0)

Győr, 3000 néző, V: Mészáros
gólszerzők: Stark (38., 11-esből), Völgyi (52.), Böőr (83.), illetve Czvitkovics (88.)
sárga lap: Tokody (39.)

Egyenlített a Nyíregyháza

A kiesőjelölt Tatabánya ötgólos vereséget szenvedett Nyíregyházán. Az 53. percig jól tartotta magát a vendég együttes, az első gól után azonban összeomlott és félóra alatt kapott ötöt. A nyíregyháza ezzel az eredménnyel "egyenlített", hiszen az első tavaszi fordulóban ugyanilyen arányban kapott ki a Győrtől.

Nyíregyháza-Tatabánya 5-0 (0-0)

Nyíregyháza, zárt kapuk mögött, V: Németh Á.
gólszerzők: Granát (53.), Szilágyi (57.), Bagoly (73.), Lippai (77., 11-esből), Dosso (83.)

Kaposvárra veszíteni jár a Fehérvár

A házigazda Kaposvár egygólos győzelmet aratott a Fehérvár felett a labdarúgó Soproni Liga 17. fordulójában. A somogyi alakulat az elmúlt három évben mindig megverte hazai pályán a székesfehérváriakat.

Az első félidő közepes iramú játékot hozott, a kaposváriak több nagy helyzetet dolgoztak ki, de kimaradtak a lehetőségeik. A 76. percben érett góllá a hazai fölény, Pintér indítása után a téli szünetben igazolt Nikolic 12 m-ről vette be a fehérvári kaput. A látottak alapján a kaposváriak rászolgáltak a győzelemre.

Gabona Trans-Kaposvár - FC Fehérvár 1-0 (0-0)

Kaposvár, 2500 néző, V: Sulyok
gólszerző: Nikolic (76.)
sárga lap: Sitku (60.), Dvéri (62.)

Az MTK megint elszórakozta

A Paks meglepetésre pontot rabolt a listavezető MTK otthonából, így a fővárosiak nem tudták teljes mértékben kihasználni, hogy üldözőik közül a címvédő Debrecen, illetve az Újpest is kikapott.

Meglepő módon a Paks játszott veszélyesebben az első játékrészben, a listavezetőnek nemigen volt lehetősége a gólszerzésre. A vendégek vezető gólja után sem változott a játék képe, s bár végül a kék-fehéreknek sikerült egyenlíteniük, a Paks közelebb állt a győzelemhez.

MTK Budapest-Paksi FC 1-1 (0-1)

Hidegkuti Stadion, 500 néző, V: Kassai
gólszerzők: Kanta (78.), illetve Báló (28.)
piros lap: Weitner (91.)
sárga lap: Pintér (41.), Pátkai (63.), illetve Kriston (40.), Weitner (87., 91.)

Oktatott a fiatal Siófok

A Siófok fölényesen, négy góllal nyert a vendég Diósgyőr ellen. A mély talajon, nagy szélben nem alakult ki folyamatos játék az első félidőben. Csak beívelésekkel próbálkoztak a csapatok, ám egy jól irányzott szabadrúgással előnyhöz jutott a hazai gárda.

A Siófok emberelőnyben vonulhatott pihenőre, miután Pintér a földön fekve elhúzta Melczer lábát, s ezért megkapta második sárga lapját, majd a pirosat. A második félidőben a széllel támogatott diósgyőriek tíz emberrel is próbáltak gólt szerezni, ám a jól kontrázó siófokiak újabb találatokkal tették fölényessé győzelmüket.

BFC Siófok - DVTK-Borsodi 4-0 (1-0)

Siófok, 400 néző, V: Szabó S.
gólszerzők: Magasföldi (23., 65.), Bonifert (75.), Melczer (88.)
kiállítva: Pintér (45+1.)
sárga lap: Tusori (27.), illetve Pintér (15., 45+1.), Mogyorósi (67.)