Jolán
2 °C
4 °C

Gyurcsányi a magyarok hőse

2008.03.02. 21:30 Módosítva: 2009-02-13 13:21:05
A magyar futsal-válogatott a lengyelek legyőzésével csoportelsőként végzett világbajnoki selejtezőcsoportjában. Kozma Mihály együttesének már csak egy pótselejtezőn kell túljutnia, hogy részt vehessen a brazíliai vb-n.

A magyar futsal-válogatott vb-selejtezőn magabiztos játékkal verte a lengyeleket, így továbbjutott csoportjából. A magyar együttesnek még egy pótselejtezőt kell - oda-visszavágós rendszerben - megnyernie, hogy részt vehessen a brazíliai világbajnokságon.

A magyar csapat az első két nap eredményei alapján remek helyzetben volt, hiszen még döntetlen esetén is biztos továbbjutónak számított, de egy esetleges vereséggel, jó gólkülönbsége révén is eséllyel pályázhatott a második helyen továbbjutók egyikére.

Tíz perc alatt eldőlt

Ennek ellenére Kozma Mihály együttese már az első percben vezetést szerzett, majd a harmadik percben már két gól volt az előny. A lengyelek ugyan szépítettek, de Gyurcsányi előbb egy kontra végén majd egy szabadrúgás után kétszer is betalált.

A lengyelek miután a 10. percben már háromgólos hátrányban voltak időt kértek, de ez sem sokat segített, főleg azután, hogy kapusukat - talán kissé túl szigorúan - kiállította a játékvezető. A folytatásban a lengyelek néhány keményebb szereléssel akarták megfélemlíteni a magyar együttest, eredménytelenül.

Parádé a végére

A magyar együttes a második félidőben is magabiztosan védekezett, ha pedig mégis túljutottak a védőkön, Balázs védett bravúrral. A magyar kapus öt perccel a vége előtt a góllövők közé is feliratkozhatott volna, de a lengyelek kapuscseréjénél távoli kísérlete mellé szállt.

Három perccel a vége előtt még szépítettek a lengyelek, de Madarász a nap góljával - a saját kilenceséről háttal állva emelt az üresen hagyott lengyel kapuba - véglegessé tette az első helyezett kilétét. Ráadásként még Tóth is betalált, így már-már kiütésessé téve a magyar győzelmet.

Még két meccs kell a vb-hez

Az utolsó percekben az egyébként végig remek hangulatot produkáló közönség felállva tapsolta meg a magyar együttest. A csoport másik meccsén a macedónok 4-1-re verték az angolokat, így ők lettek a harmadikok.

A folytatásban a tíz csoportgyőztest és a két legjobb második helyezettet sorsolják párokba és az oda-visszavágós párharcok győztesei vehetnek részt Európából a szeptember 30-án kezdődő brazíliai világbajnokságon.

VB-selejtezőtorna, 3. forduló:

Magyarország-Lengyelország 6-2 (4-1)
magyar gólszerzők: Lódi (1.), Gyurcsányi (3., 8., 11.), Madarász (19.), Tóth Sz. (20.)
Macedónia-Anglia 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Grigoriev 2, Petrovics, Trajkovski ill. Tucknott
A csoport végeredménye:
1. Magyarország - továbbjutó
2. Lengyelország
3. Macedónia
4. Anglia

Kozma Mihály szövetségi kapitány: "Ilyen csodálatos közönség előtt nem lehetett veszíteni. A tornán mutatott teljesítményünk alapján megérdemelten végeztünk az első helyen. A következő körben mindenképpen a világ élvonalához tartozó válogatottal találkozunk, azt gondolom, a maxmumot kell kihoznunk magunkból és akkor kiesés esetén sem kell szégyenkeznünk. Én azonban hiszek a csapatomban és abban, hogy képesek leszünk venni a következő akadályt is."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?