Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Senki se tudja, jönnek-e az argentinok

2008.03.05. 12:06
A helyi szövetség honlapja szerint az argentinok június negyedikén meccset játszanak: San Diegóban, Mexikóval. A magyar-argentin szervezői Dél-Amerikában tárgyalnak, a jegyeket már árulják.

Az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) keddi bejelentése szerint a világranglistát vezető válogatott június 4-én Mexikó ellen lép pályára. Ugyanerre az időpontra volt lekötve a magyarok elleni budapesti fellépés is. Az AFA honlapján található hír szerint Argentína két felkészülési mérkőzést játszik júniusban: 4-én San Diegóban Mexikó, négy nappal később New Yorkban az Egyesült Államok lesz az ellenfél.

A Magyar Labdarúgó Szövetség január 30-án jelentette be, hogy május 31-én a horvátokkal, június 4-én pedig az argentinokkal mérkőzik a válogatott. A február 12-i sajtótájékoztatón derült ki, hogy utóbbi meccs a Nyár a Puskás Stadionban rendezvénysorozat része lesz.

A Magyar Labdarúgó Szövetség sajtófőnöke az Indexnek elmondta, hogy meg nem erősített hírről van szó. Serényi Péter tudomása szerint a mérkőzést szervező cég képviselője a részletek tisztázása miatt utazott Dél-Amerikába, ráadásul a logisztika nem az MLSZ kompetenciája, ezért a szövetség érdemben nem tud hozzászólni a kialakult helyzethez.

Serényi elmondta, hogy a júniusi rendezvényen a magyar válogatott (és az MLSZ) ugyanolyan vendég, mint az argentin csapat. A szövetség szerződést kötött a mérkőzésszervezővel, az MLSZ-nél tudják, hogy Argentina máshonnan is kapott ajánlatot, de a szövetségben a dél-amerikai csapatra számítanak júniusi ellenfélként.

Az Index kérdésére a sajtófőnök elismerte, hogy három hónappal a meccs előtt illene tudni, kivel játszik a válogatott, a magyar-argentira ráadásul már a jegyeket is árulják. Serényi Péter szerint az lenne a legjobb, ha sikerülne a világ egyik legjobb csapatával játszani, de ha ez meghiúsulna, a szövetség az Eb előtt néhány nappal is talál majd ellenfelet a válogatottnak.

Az MTI úgy tudja, Erdős László, a mérkőzést szervező cég ügyvezetője jelenleg Argentínában tárgyal. Az esemény sajtófőnöke, Pajor-Gyulai László lapunk kérdésére elmondta, hogy az időeltolódás miatt délutánra várhatók friss információk a helyszínről.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!