Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Debrecenben csak hallani lehet az eredményeket, és ez örökre így marad

2008.03.20. 13:33
Immár kilenc hónapja nem működik az eredményjelző tábla a futballbajnok Debrecen stadionjában. Újat kéne venni, de azt sem tudni, kinek kéne kifizetnie az eszközt.

Sokféle jelzővel illethető a magyar futball, azt azonban nehéz állítani, hogy kielégítő a játék műveléséhez és szurkolói élvezetéhez szükséges technikai eszközök, létesítmények száma és állapota. A háromszoros magyar bajnok Debrecen esetében, ahol a csapatot biztos gazdasági háttér támogatja, különös helyzet állt elő: a bajnokcsapat lassan egy éve eredményjelző tábla nélkül szerepel az élvonalban.

A klub szerencséjére a szurkolók beérték ősszel egy ideiglenesen bérelt táblával, de tavaszra már erre sem volt pénz, maradt a hangosbemondó, az tájékoztatja a nézőket az eredményről, a gólszerzőkről és az eltelt időről.

Az elromlott tábla, ahogy a stadion is, nem a debreceni klub tulajdona, hanem a Debreceni Sportcentrum Szolgáltató Kht-é. Az eredményjelző tavaly júniusban ment tönkre. Megvizsgáltatták, és a kht arra jutott, mivel a tábla elavult, és a javításhoz szükséges alkatrészek beszerzése lehetetlen, nem próbálkoznak vele, hanem újat vesznek. Ez a folyamat a mai napig tart, és nem sok sikerrel kecsegtet.

A vizsgálat után azonnal közbeszerzési pályázatot írtak ki. A lehetőséggel nyolc pályázó élt, a kht négy ajánlatot tovább küldött a debreceni önkormányzatnak - mondta az Indexnek Orendi Mihály, a társaság ügyvezető igazgatója. Ám a képviselő-testület úgy döntött, egyik pályázat sem felel meg az elvárásoknak. A város jelezte, pénze sincs az eszközre.

A helyzet azóta sem változott, Orendi szerint "nincs esély arra, hogy belátható időn belül legyen tábla Debrecenben". Az új eszköz ára tíz- és húszmillió forint között lenne, beszerzése és üzembe helyezése hat hétig tartana.