Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Debrecenben csak hallani lehet az eredményeket, és ez örökre így marad

2008.03.20. 13:33
Immár kilenc hónapja nem működik az eredményjelző tábla a futballbajnok Debrecen stadionjában. Újat kéne venni, de azt sem tudni, kinek kéne kifizetnie az eszközt.

Sokféle jelzővel illethető a magyar futball, azt azonban nehéz állítani, hogy kielégítő a játék műveléséhez és szurkolói élvezetéhez szükséges technikai eszközök, létesítmények száma és állapota. A háromszoros magyar bajnok Debrecen esetében, ahol a csapatot biztos gazdasági háttér támogatja, különös helyzet állt elő: a bajnokcsapat lassan egy éve eredményjelző tábla nélkül szerepel az élvonalban.

A klub szerencséjére a szurkolók beérték ősszel egy ideiglenesen bérelt táblával, de tavaszra már erre sem volt pénz, maradt a hangosbemondó, az tájékoztatja a nézőket az eredményről, a gólszerzőkről és az eltelt időről.

Az elromlott tábla, ahogy a stadion is, nem a debreceni klub tulajdona, hanem a Debreceni Sportcentrum Szolgáltató Kht-é. Az eredményjelző tavaly júniusban ment tönkre. Megvizsgáltatták, és a kht arra jutott, mivel a tábla elavult, és a javításhoz szükséges alkatrészek beszerzése lehetetlen, nem próbálkoznak vele, hanem újat vesznek. Ez a folyamat a mai napig tart, és nem sok sikerrel kecsegtet.

A vizsgálat után azonnal közbeszerzési pályázatot írtak ki. A lehetőséggel nyolc pályázó élt, a kht négy ajánlatot tovább küldött a debreceni önkormányzatnak - mondta az Indexnek Orendi Mihály, a társaság ügyvezető igazgatója. Ám a képviselő-testület úgy döntött, egyik pályázat sem felel meg az elvárásoknak. A város jelezte, pénze sincs az eszközre.

A helyzet azóta sem változott, Orendi szerint "nincs esély arra, hogy belátható időn belül legyen tábla Debrecenben". Az új eszköz ára tíz- és húszmillió forint között lenne, beszerzése és üzembe helyezése hat hétig tartana.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!